2021 4. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2021 09:35
Seksek okumak bence biraz cesaret ister. Sanırım grup okuması olmasaydı uzun süreler cesaret edip de okuyacağımı hiç zannetmezdim. Eser iki farklı şekilde okunuyor ve iki farklı şekilde sonuçlanıyor. İlk okunma normal kitaplar gibi 1. Bölümden başlayıp 56. Bölümde son buluyor. İkinci kitap ise 73. Bölüm ile başlayıp bölümler arası atlanarak okunuyor. Asıl kitabın farklılığı bu bölümler arası atlanarak okumayla oluyor. Şu ana kadar okuduğum en zor okumalarından birisi oldu diyebilirim. Çok fazla kafa karıştırıcı olay, pek bağlantılı olmayan olay örgüleri ve anlaşılması zor diyaloglarla doluydu. Eseri yalnız ve sessiz bir ortamda, odaklanmış bir şekilde okumanızı öneririm. Yoksa anlamakta biraz zorluk çekebilirsiniz. Eser bu denli zor okunmasına rağmen bende bir bağımlılık etkisi de yarattı. Her bölüm bitiminden sonra diğer bölüme geçip okumak için can atıyordum. Şuana kadar okumadıysanız veya okumaya cesaret edemiyorsanız benden size naçizane bir tavsiye; tüm okumalarınızı erteleyip bu kıymetli esere biraz zaman ayırmanız. Bence eser bittiğinde pişman olmayacaksınız, hatta böyle iyi bir eseri okuduğunuz için içten içe gurur duyacaksınız kendinizle. Okumanızı tavsiye ederim. Esenle kalınız. ♡
SeksekJulio Cortazar · Yapı Kredi Yayınları · 2013583 okunma