Puan vermedi·419 syf.····Okunma: 16 Ocak 2021 19:20 5 yıl önce elime almıştım bu kitabı. Yazarla ve eserlerinin önemiyle ilk kez karşılaştığım bir zamandı ama bunu dile getirmekten asla gocunmam ''Huzur'' için ben yeterli değildim. Okudum bile demedim bu kitap hakkında. Şimdi tekrar elime geçti ve sindire sindire hakkından gelmeye çalıştım. Hala beceremedim demek hafif kalmaz. Mahur Beste'yi öncesinde okumanız bir fayda olacaktır. Okuduğum bölüm ve yapacağım meslekten kaynaklı bazı kitapları ve yazarları okumak zorundayım hatta yalayıp yutmam gerekiyor. Bu sorumluluk altında olduğum için belki de ben yine Huzur'un altında ezildiğimi fark ettim ara ara. Konu hakimiyetine tamam kahramanların iç dünyasına tamam ama hala sanki istediğimi alamadım bu kitaptan.
Kitap incelemesi değil de içimi döktüğüm günlük gibi bir yazı oldu :) Ama biraz bir şeyler söylemem gerekirse kitap dört bölümden oluşuyor: İhsan, Nuran, Suat, Mümtaz...
Aslında bu kitabın adı geçildiğinde akıllara hep Nuran karakteri geliyor gördüğüm kadarıyla ama aslında kitabımız Mümtaz karakteriyle dönüp dolaşıyor.
Nuran ve Mümtaz'ın aşkı ve hep bir iç huzur arayışı... Derine inilecek pek çok konumuz var bu kitapla alakalı fakat beni okuyanlar benden sadece bu kadarını bilmiş olsun.
Keyifli okumalar...