2021 1. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2021 00:06
Kitabı uzun zamandır idrak etmek için sürekli başa alıp alıp okumaya çalıştım. Zorlamama rağmen bitirmeye çalıştım. Ve pek beğenemedim. Kitap sürekli farkı konuları ele alıp, onlar üzerindeki konuşmalardan bahsediyor. Bana ilginç gelen şey kitapta intihar konusu çok geçmesi ve bunun yüce bir şey olduğunu savunması garibime gitti. Açıkçası pek beklediğim gibi de çıkmadı. Hem dilinin ağır olması hem yazarın farklı şeyleri ele alması beni pek cezbetmedi.
Çürümenin KitabıEmil Michel Cioran · Metis Yayınları · 202514,5bin okunma
Cioran retorik ustasıdır. Cümleleri öyle bir örer ki, anlamak için kelimelere ayırmak gerek. Ha bir de onu anlamak istiyorsanız onun gibi bir hayata sahip olmalısınız. İntihara sürekli değinme meselesi de kendini kurtarmak içindir. Zira sürekli dile getirdiğimiz şey, yavaş yavaş yok olmaya başlar, üzerimizde bıraktığı etki zayıflar. Kendisi de belirtir zaten; 'intihar etmenin kendisi değil de intihar etmenin düşüncesidir önemli olan'. Kendisi hakkında belgeseller, röportajlar var, izleyin isterseniz.
Yunus
Hocam teşekkür ederim. Yani okuduğum ilk kitabı ve pek kendisi hakkın da bilgi sahibi değilim. Sizin söylediklerinizi dikkate alıp başka bir kitabını daha farklı bir bakış açısıyla okumaya çalışacağım. Tekrar teşekkürler yorumunuz için. ☺️