···Okunma: 09 Şubat 2021 21:01 Bazı kitaplar vardır, hayatınızın özel bir bölümünde okunduğunda çok daha fazla etki bırakır. Ve "Tesirsiz Parçalar" benim için tam da böyle bir kitap. Hayatımın çok ihtiyaç duyduğum bir bölümünde okudum ve benim için değerli bir eser haline geldi.
Öncelikle Ali Lidar uzun süredir kendime anlatmaya çalıştığım - ama pek beceremediğim- duyguları/düşünceleri aynı kafa karışıklığıyla çok sade ve güzel bir dille yazmış, bazı yerlerde de nasıl anlatamadığından bahsetmiş. Gerçekten bunlar için minnetarlık hissettim, teşekkür etmek istedim çünkü bende kendi kendime çırpınıyordum kafamda bunları toparlamak için.
Kitap çok akıcı, kısa anı ve denemelerden oluşuyor ve dili gayet anlaşılır. Bu sebepten yormuyor. Sadece ağır bir yıkıklık ve dram sezdim. Kitabın çeşitli sayfalarında bolca "kırmızı tuborg" lafı geçiyor. Bu biraz yoğun gelebilir. Ama benim bu durumla hiçbir problemim yok. İçerisinde çok özel tespitler, anılar, duygular var. Ara ara birisinin günlüğünü okuyormuşum gibi hissettim. Aslında bize anlatıyor gibi bir havası olduğundan yazarla dertleştik demek daha doğru olur.
Okumanızı tavsiye ediyorum, özellikle çok düşünen ve hassas insanlar için harika bir seçenek!