Puan vermedi·222 syf.····Okunma: 19 Şubat 2021 18:08 Jack London'dan üçüncü okuduğum kitap oldu Uçurum İnsanları. Jack London , Londra'nın doğu yakasına gidip oradaki insanları gözlemliyor. Uçurum İnsanları temelde bunu anlatıyor. Londra'nın doğu ve batı taraflarının karşılaştırılmasını görüyoruz. Doğu'daki insanların nasıl sefalet içinde bir yaşam sürdüklerini okuyoruz. Yediden yetmişe herkes aç herkes evsiz neredeyse. Dışarıda uyumanın bile , intihar etmenin bile suç sayıldığı bir yer düşünün. Aile planlaması yok Londra'nın doğu yakasında. Nesillere gebe bu açlık,bu sefalet ,bu ölüm... Yoksullar evi , insanı kurtarıyor mu yoksa o kör kuyuya biraz daha mı yaklaştırıyor? Bu eserde bunun cevabını çok net görüyoruz. Jack London'ın şaşırdığı bir durum var: Oradaki insanların temel kaygılarının bir ev , yemek olmasına rağmen siyasi polemiklere karşı kayıtsız ve bilgisiz değiller. İnsanlar iş de bulamıyor. Buna bağlı olarak doğuda üst statü işine ait binlerce insan düşünülemez. Şimdi Jack London gözlemlerini yansıtmış bu eserde. Bu yüzden de işin içine bilimsel bilgiler giriyor. Tam anlamıyla kurgu bir eser değil. Kendi kendime sordum: Acaba başka bir kurguda bunlara bakış açısı sağlanamaz mıydı? Evet kitabı genel olarak sevdim ancak "en" listeme girecek bir eser olmadı.Tavsiye ederim.