Puan vermedi·172 syf.····Okunma: 13 Şubat 2021 22:32 Öncelikle kitabın distopik bir kitap olduğunu belirtmek istiyorum. Başlarda okurken bolca tecavüz, gasp ve şiddet barındıran olaylar yer aldığı için okumakta zorlandım ancak sonrasında okumak için bir oturdum ve bitirerek kalktım kitabın başından. Öyle bir dünya düşünün ki insanlar ya korkusuzca dışarılarda geziyor ya da korkusundan evlerinden çıkamıyorlar. Ve Alex size az önce bahsettiğim şiddeti, tecavüzü ve bunun yanında binbir türlü suçu ve iğrençliği gerçekleştiren 15 yaşındaki baş karakterimiz. Alex bu suçları arkadaş grubundan oluşan bir çeteyle gerçekleştiriyor ve bir gün arkadaşlarının tuzağına düşerek polisler tarafından yakalanıp hapse giriyor. Bir süre sonra devlet tarafından mahkumları topluma kazandırmak amacıyla yapılan bir deneyi Alex üzerinde gerçekleştirmeye başlıyorlar ve deneyin olumlu sonuçlandığını düşünüp Alex’i toplum içerisine salıyorlar. Hem deney esnasında hem de deney sonrasında politikacıların, doktorların ve çevresindeki insanların Alex’i çıkarları uğrunda kullanmaları ve Alex’in bu yaşadıklarından çıkardığı dersler aslında bize ince mesajlar veriyor. Kitabın filmi de varmış ancak henüz izlemedim. En kısa zamanda izleyeceğim.