2021 13. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2021 17:47
Son zamanlarda okuduğum en akıcı, en ilgi çekici eserlerden biri oldu. Bu vesileyle de ilk defa Nijeryalı bir yazar okumuş oldum. Amerikana 2013 yılında New York Times tarafından o yılın en iyi 10 kitabın biri olarak seçilmiş. Bir kitabın ödüllü olması benim için hiçbir zaman kriter olmadı. Ama bu eser gerçekten dikkat çekici bir akıcılığa sahip. 637 sayfanın nasıl bittiğini anlamadım. Ne anlattığına gelirsek; Amerika'da Afrikalı siyahi olmanın ne demek olduğunu diyebilirim. Müthiş bir gözlem. Empatinin de olduğu, aşk, ırk hasret üzerine yazılmış hoş bir eser. Yazar kendisi de 19 yaşında Amerika'ya gitmiş, kitabın bu kadar basarıli olmasının sebebi de bu sanırım. Ben Nijeryalıları futbola olan ilgim nedeniyle futbolcular üzerinden tanırdım. Şimdiyse onlar hakkında daha çok bilgiye sahibim. Amerikaliların davranışlarına, örf ve adetlerine Nijeryali gözüyle bakmak çok ilginç geldi bana. Yine uzun lafın kısası, bu kitabi okuyun derim. Pandemi nedeniyle yapılamayan CKM atölye kitabımızdı, dolayısıyla ben de okumama kararı almıştım Amerika ve Amerikalılar ilgimi çekmediği için ama öyle değilmiş. Kitap Özlem'in Özlem Akbaş kitaplığından ve okumam için ısrar ettiği için hem kitap hem ısrarı için iki defa teşekkür ediyorum kendisine ☺ ... #amerikana #canyayınları #chimamandangoziadichie #ceviri #zeynepçiftçikanburoğlu #2021okumalarım #izmirokumalarım #kitaptavsiyesi #okumaönerisi #okumahalleri #bukitabıokuyun
Roman
AmerikanaChimamanda Ngozi Adichie · Can Yayınları · 2016145 okunma