Merhaba;
Thomas Bernhard'ın otobiyoğrafik beşlemesinin 3. Kitabıdır Nefes.
Başlamadan evvel ismi ilginç gelmişti fakat kitaba başlayınca ne kadar uygun olduğunu, kitapta anlatılanlarla ne kadar örtüştüğünü görmüş oldum.
Serinin 3. Kitabında Bernhard'ın hayatınin seyrini değiştiren ve onu oldukça etkileyen olaylardan bir kaç tanesini okuyorsunuz. En onemlisi geçirdiği hastalık.
Çiğerlerinde problem olduğu için uzun donem hastanede kalmış ve bu sürede etrafındaki insanları gözlemleme şansı yakalamış. Hastane süreci uzadıkca kendi içine dönme kendini daha iyi tanıma şansı da olmuş.
Bu kitapla birlikte şunu bir kez daha anladım; ölüm korkusu ile yüzlesmiş, ölüm ile burun buruna gelmiş bir insanın hayata bakışı ile bunu hic yaşamamış insanın hayata, olaylara ve insanlara bakışı arasında çok fark var.
Ve şunu da bir kez daha gözlemlemiş oldum ki benim hayatta hicbir sey olmak istemeyen insanlara karşı bir zaafım var..
Kimbilir belki bende hiçbir şey olmak istemediğim içindir.
Herkese keyifli okumalar diler, youtube kanalıma beklerim;
youtube.com/channel/UCfOYAd...