2021 7. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2021 21:50
Dar Zamanlar üçlemesinin ilk kitabı Ölmeye Yatmak, bir otel odasında ölümü bekleyen Aysel'in bir buçuk saatlik bir süreçte yaşadığı iç hesaplaşmayı, kendini, toplumu sorgulayışını ele alıyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarından Atatürk'ün ölümüne, İkinci Dünya Savaşı'ndan çok partili döneme geçişe ve 1960'lara uzanan toplumsal ve siyasi portreyi de belgesel tadında sunuyor Adalet Ağaoğlu. Toplumun bir kesiminin Batı'ya ayak uydurma çabasıyla diğer kesiminin muhafazakar yapısının iç çatışması, savaş yıllarının getirdiği yoksulluk, sağ - sol çatışmaları, yaşanan iç buhranlar ve tüm bunların altında sıkışmış kalmış, topluma uyum sağlamaya çalışırken kendisine yabancılaşmış Türk insanını, kadının kendi kimlik arayışını Aysel ekseninde yalın ve çarpıcı biçimde sunuyor. 2020 yılının Temmuz ayında kaybettiğimiz Adalet Ağaoğlu, Türk edebiyatının usta yazarlarından. Okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen sunduğu detaylı ama bir o kadar sade ve gerçekçi Türkiye portresini, yaşananları hem toplum hem bireyler ekseninde yansıtışını çok beğendim. Dar Zamanlar üçlemesinin diğer iki kitabı Bir Düğün Gecesi ve Hayır'ı okumak için de sabırsızlanıyorum.
Ölmeye YatmakAdalet Ağaoğlu · Everest Yayınları · 20195,7bin okunma