2021 1. kitabı
|Genç Werther’in Acıları-Goethe| • Bu kitabı uzun zamandır merak ediyordum ama genellikle okumaktan kaçıyordum böyle kitabın ismi Genç Werther’in Acıları olunca ben baya böyle duygu yüklü şeyler olur hiç şu an ağlama modunda değilim diye okumamazlık yapıyordum daha sonra Beyzimin de @awakenmoonie’nin bu kitaba olan sevgisi ile birlikte böyle düşünmeden al oku artık kitabı dedim. • Kitap hiç beklediğim gibi değildi. Böyle bu şekilde mektuplar halinde olması öncelikle beni şaşırtmıştı çünkü ben direk bir kurgu okuruz diyordum. Ayriyeten de aklıma hiç bir aşk acısı durumu gelmemişti. Böyle döneminde yaşanan zorluklardan çekilen bir acı okuyacağımı düşünüyordum buna nereden kapıldım bilmiyorum ama böyle kitap tamamen beklediğimden farklı olunca bir garipsedim. • Yazarın anlatımı oldukça akıcıydı ama hikaye bakımından en çok kitabın ortalarında karakterin yaptığı insan eleştirileri ve toplum eleştirileri yaptığı kısmı çok sevdim ama ondan sonra çok severek okuyamadım. Böyle saplantılı aşık olan karakterleri okurken sürekli böyle saplantılı olmaya gerek var mı düşünceleri doluyor zihnimde. Bir de sırf bu saplantılı aşk için de kendilerine zarar vermelerini de hiç sevmiyorum. Bir aşkı bence böyle saplantılı duygularla yaşamak bana doğru gelmiyor. • Belki bu duruma bazıları daha farklı yaklaşmış da olabilir ama benim gözümde böyle saplantılı bir aşkı okumak çok da sevdiğim bir şey olmuyor. Bir de hikayeleri de zaten oldukça garip başlıyordu. Yazar yine de bu konuyu güzel bir şekilde anlatmıştı ama beni çok çekmedi. 3/5
Genç Werther’in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2019150bin okunma