Çıplak Ölüm
2021 10. kitabı
Okunma: 16 Mart 2021 22:55
Nora Roberts'la yıllar önce Anahtar üçlemesiyle tanışmış ve yazarın diline aşık olmuştum. Ancak polisiye sevmem diyerek şu ana kadar hep Ölüm serisinden uzak durmuştum. Bu kitap kesinlikle önyargılarımı yıktı. Kitap gelecekte,2058 yılında geçiyor. Teğmen Eve Dallas ise bir seks işcisinin cinayetini araştırmakla görevlendirilmiş başarılı bir polis. Bu araştırma sırasında şüphelilerden biri olan Roarke'ın da hayatına yaratacağı etkiden habersiz. Yani kitabımızda hem polisiye hem romantizm bol miktarda bulunuyor. Dediğim gibi normalde polisiye sevmem ancak beni öyle bir bağladı ki bu kitap kendimi sadece cinayet çözmeye odaklı değil de o süreci okumaktan zevk alır halde buldum. Eve ve Roarke ilişkisi benim için biraz fazla hızlı ilerledi o nedenle bir süre Roarke'a olan önyargılarımla boğuştum ama o kadar güçlü bir çekim vardı ki aralarında ben bile pes etmek zorunda kaldım. Kesinlikle sizi cinayetin içine çekip her romantik sahnede kalbinizin çarpmasına neden olsa da bu kadar beğenmeme rağmen beni en çok etkileyen şey romantizm ya da polisiye kurgusu olmadı. Ben özellikle şu günlerde televizyonu açıp haber izlemeye korkarken, bu kadar kadın cinayetini sindiremezken, Nora Roberts gerçekçi diliyle öyle güzel mesajlar vermiş ki bana tokat gibi çarptı. Eve Dallas üzerinden travmalı bir geçmişin izlerini kendi canım acırcasına okudum. O cinayetleri engellesin istedim, biz engelleyelim istedim. Uzun süredir bu kadar güçlü bir karakterle tanışmamıştım. Roarke'u sevdim ama Eve'e aşık oldum. Bu arada bu kitabın bir yetişkin kitabı olduğunu ve dilinin oldukça gerçekçi hatta sert oldugunu da eklemem gerekiyor. Belli bir yaşın altındaysanız okumak için biraz beklemenizi öneririm. Seri şu anda 53 kitaptan oluşuyor ve ne yazık ki tüm kitapların baskısı yok sevgili epsilonyayinlari basar diye umut ediyorum. Ben kesinlikle bu seriye devam edeceğim. Sizlerin de mutlaka göz atmanızı öneririmm. Çıplak Ölüm Nora Roberts (J.D. Robb)
Çıplak ÖlümNora Roberts (J.D. Robb) · Epsilon Yayınları · 2002489 okunma