Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

244 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Öncelikle ifade etmeliyim ki kitabın adına baktığımda ülkemizde de dayatılan 4+4+4 zorunlu eğitim modeline hayır diyerek yazılan bir kitap olduğunu düşünmüştüm. Ancak kitabı okumaya başladığımda gördüm ki yazar, 80”ler Fransa’sındaki merkeziyetçi ve tek tip (şimdiki bizim eğitim yaklaşımı) eğitim politikalarına, eğitimin illaki okul adı
Zorunlu Eğitime Hayır
Zorunlu Eğitime HayırCatherine Baker · Ayrıntı Yayınları · 2000160 okunma
··
289 görüntüleme
emine okurunun profil resmi
Alıntılarınızı takip etmeye çalıştım ilginç gelmişti incelemenizi bekliyordum. Kaleminize sağlık. Ama ben " okulsuz ve öğretmensiz " bir eğitim sistemi düşünemiyorum. ( Belki benim eksikliğim, bilemiyorum) Salgın sürecini düşündüm hemen.Evet evde bizlerde çocuklarımıza( birer eğitimci kadar olmasa da )elimizden geleni vermeye çalışıyoruz. Ama okul disiplinleri için çok önemli. Kariyer konusunda katılıyorum benim değil oğlumun " ne olmak istediği " önemli. Hayat onun ben sadece bu yolda yol gösterici olabilirim karar merkezi değil.
genius okurunun profil resmi
Kesinlikle haklısın sevgili
emine
emine
. İncelemede de belirttiğim gibi yazarın istediği ve Fransa"da uygulanan sistem bizde ve bir çok dünya ülkesinde uygulanabilir değil. Senin belirttiğin sebepler yanında sosyo-kültürel açıdan da uygulanabilir değil. Dediğiniz gibi salgın sürecinde -Özellikle ilköğretim açısından- gördük ki okul ve öğretmenler olmadan kaliteli bir eğitim imkansız. Ancak yazarın eğitim politikalarına getirdiği tüm eleştirilere katılıyorum. Değerli yorumların için teşekkür ederim.
genius okurunun profil resmi
Teşekkür ederim sevgili
[Fatih]
[Fatih]
. Görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum. Ancak siyasetin -hangi görüş olursa olsun- okulları "arka bahçesi" görme ve kendi ideolojileri doğrultusunda insanlar yetiştirme fikrinden vazgeçmedikleri sürece dayatmacı ve tek tip eğitimden vaz geçilmez. Kapitalist düzenin savunucuları oldukları pozisyonlardan kurtulamadıkları sürece de tamamen ücretsiz ve fırsat eşitliğine dayalı bir eğitim politikası geliştirilemez. Bunu görmek için devlet eliyle teşvik edilen Özel okulların çoğalması ve devlet okulları kapalıyken eğitime devam eden özel okullara bakmak yeterli.
[Fatih] okurunun profil resmi
İncelemenizden sonra kitabı okuma listeme aldım. Elinize yüreğinize sağlık.. Bizim gibi ülkelerde eğitimin okullarda öğretmenler tarafından ücretsiz olarak verilmesi yani eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerekiyor. Az çok sebepleri de belli. Lakin bu eğitimin herkese zorunlu olarak dayatılmasını ben de doğru bulmuyorum. Sistemin ötesinde bir anlayış sorunumuz olduğu aşikar eğitim konusunda. Ne zaman değişir ne zaman düzelir Allah bilir..
Bu yorum görüntülenemiyor
genius okurunun profil resmi
inceleme bekleyen değerli okurlar vardı :) @Doktorbanabiantidot
Miss Nobody
Miss Nobody
@Zeynep_Belgis
genius okurunun profil resmi
devlet okulları arasında dahi farklılığın uçurum olduğu bir ülkeyiz maalesef sevgili
Gizemli okur
Gizemli okur
. Özel okullarla kıyaslanamaz bile. En acısı da devletin güya fakir öğrenciye teşvik veriyorum diye özel okulları teşvik etmesi. Tabi eğitim bakanının özel okul, sağlık bakanının özel hastane, turizm bakanının turizm şirketleri sahibi olduğunu düşündüğümüzde çok söze gerek yok !
AKADEMİSYEN GEZGİN OKUR okurunun profil resmi
İncelemenizi okudum ve kitabı merak edip okuma listeme alıyorum..Ellerinize sağlık ve teşekkürler
genius okurunun profil resmi
Rica ederim okuyan, anlamlandıran yüreğinize sağlık @Zeynep_Belgis . Merak uyandırdıysam inceleme amacına ulaşmıştır benim için. Kesinlikle farklı bakış açıları yakalamak adına okunabilir bir kitap. Okuduğumuz her kitabı beğenmek, doğrulamak, aynı fikirleri paylaşmak durumunda değiliz elbette.
Bu yorum görüntülenemiyor
18 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.