Gönderi

Bülbülü Öldürmek
9/10
·355 syf.··
Beğendi
·
2021 1. kitabı
Bülbülü Öldürmek'i yaklaşık iki sene önce almıştım. Uzun bir süre okuma listem adı altında listelediğim kitaplar içinde yer aldı, yalnızca yer aldı; bir türlü okuyamadım. Ocak 2021'de okumaya başladım ve 3 gün içinde tamamladım. Şayet siz de bu kitabı benim gibi okumayı erteliyorsanız elinizde her ne iş varsa bırakın ve onu okuyun. Çeviri eserler yayınevi fark etmeksizin bana güven vermiyorlar. Bülbülü Öldürmek, çevirisinden memnun kaldığım ender kitaplardan. Akıcı bir dille yazılmış, karakterler oldukça fazla fakat karakterlerin fazla olması asla bir karmaşaya yol açmıyor. Hukukçular veya hukuk alanına ilgi duyanlara özellikle tavsiyemdir. Konusuna pek değinmek istemiyorum fakat yuzeysel bahsetmem gerekirse avukat olan babalarıyla yaşayan iki kardeş ve çevrelerindeki insanlarla yaşadıkları anlatılıyor. Beni en çok etkileyen kısım siyahi bir adamın yargı süreciydi.
Edebiyat
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Sel Yayınları · 201488,6bin okunma
·
7 Gösterim
1 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Konusuna da değinseydiniz keşke. Mevzu bahis siyahi adamın yargı sürecine gelene kadar, kasabada ki yaşamdan bahsediyordu kitap. Bana kalırsa yazar fazla uzatmış o kısmı. Alırken çok yüksek olmasa da bir beklentim vardı ama altında kaldı ne yazık ki.
Ece
Gönderi Sahibi
Yorumunuz için teşekkür ederim. Haklısınız, benim de iki sene boyunca kitaplığımda bekletme sebebim neredeyse ilk 150 sayfada esas konuya değinilmemiş olmasıydı. Fakat sabır göstererek okunduğumda, mahkemede yaşananları okumak için kasaba yaşantısının anlatıldığı kısımlara katlandığıma değdiği fikrine vardım. :)