SPOILERSIZ İNCELEME
Zweig gene şaşırtmadı...Her kitabında karakterlerin duygularını birebir yaşatan; hepsindeki o tutkuyu, o aşkı, ölümü bizzat hissettiren Zweig... Ay Işığı Sokağı toplam beş farklı kısa hikayeden oluşuyor. Ama hepsini bir günde bitirebileceğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz! İki hikayeyi ardarda okumanızı bile tavsiye etmem. Tabii okumak istiyorsanız sizi engelleyen bir şey yok. Ama yaşayacağınız o donup kalma hissi için şimdiden uyarayım. Tabii bu okuma zevkinizi daha da arttıracaktır. Merak edeceksiniz bir sonraki hikayede neler olacak diye. Belki de benim gibi hemen okumaya eliniz varmayacak orasını bilemem. Ama kesinlikle tavsiye ettiğim bir kitap.
SPOILERLI İNCELEME
Dediğim gibi toplam beş farklı hikaye var ve kitabı okuduysanız her biri ölümle bitiyor biliyorsunuzdur. Farkediyorsunuz da bir zaman sonra her hikayede böyle olacağını. Sonunu bile bile okumak istiyorsunuz ordaki heyecanı, tutkuyu, öfkeyi hissetmek istiyorsunuz... Hepsi birbirinden sürükleyiciydi. Arka kapağında yazan "Zweig bu öykülerde insanı insanlıktan çıkarıp en uç noktalara sürüklüyen deneyimlerin izini sürerken, okuru da ister istemez karakterlerinin ruh çalkantılarının içine çekiyor..." sözü aslında bütün hislerime tercüman olan bir özet. Ay Işığı SokağıStefan Zweig