···Okunma: 31 Mart 2021 14:32 Sabahattin Ali’nin kaleme aldığı ve benim okuma şansına eriştiğim üçüncü kitabı “içimizdeki şeytan”. Kitapta iki ana karakter bulunuyor bunlar Ömer ve Macide. Ömer Balıkesir’li bir ailenin çocuğu ve İstanbul’da hesapsız kitapsız bir hayat yaşayan bir delikanlı, Macide ise fakir bir ailenin kıt kanaat okuttuğu akrabalarının yanında yaşayan güzel bir kız. İki gencin hayatları bir vapurda kesişiyor ve aslında aşk hikayesi gibi başlayıp kitabın sonunda çıkarımlar sağlamanız hedefleniyor. Ömer, yaptığı bütün olumsuz davranışların sonucunu içindeki şeytana bağlasada, aslında hayatındaki fırsatlara sarılması gerektiğini çok geç anlıyor. Macide ise toplumun dayatmaları arasında sıkışıp kalmış, hiç bir zaman istediği hayatı yaşayamamış bir kadın. Türk toplumunda ki erkek ve kadın profilini çok ince nüanslar ile gözler önüne seren bir eser. Kitapta insanların seçimlerini yaparken aldıkları kararların arkasında durması gerektiği, işler kontrolden çıkınca ise köprüleri yıkmamaları gerektiğine dikkat çekiliyor. Ve aslında içimizdeki şeytanın kendi iç güdülerimizden ibaret olduğunu anlıyorsunuz. Keyifli okumalar