2021 1. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2021 17:26
Açıkçası beklemediğim bir sonla bitti. Son 40-50 sayfada yaşadığım aydınlanış veya kafama dank eden düşünceler ne kadar derin bir ruh haliyle yazıldığını gösterdi bana. Hepimiz aslında büyük bir arayış içinde değil miyiz? Öyle bir arayış ki bazen bu arayışın bize yüklediği ağır düşünceler neyi aradığımızı bile unutturuyor. Bir iş, bir okul, bir arkadaş veya herhangi bir şey uğruna çırpınıp duruyoruz. Ulaşmak istediğimiz tek bir sonuç var: Mutluluk. Çok klişe olacak ama mutluluğu çok uzaklarda arıyoruz, oysa onu bulmak kendimizi bulmakla başlar. Asıl aradığımız şey kendimiziz. Kimsenin hiçbir işin okulun veya insanın tesiri altında kalmadan ayakta duran kendi gerçeklerine sarılmış çırılçıplak kendimiz. Onu bulmak için verdiğimiz mücadele içinde kayboluyoruz. Bazen durmak kendimize dışardan bakmak ve doğru kararalar vermek gerekiyor. Bizi mutluluğa ve dolayısıyla kendimize ulaştıracak doğru kararlar. İşte bu kitap bana bu kararları vermemi söyledi. İçinde bulunduğum tembellikten uzaklaşmamı ve beni esir eden tüm zararlı düşüncelerden kurtulmam gerektiğini anlattı bana. Sabahattin Ali
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · İş Bankası Kültür Yayınları · 2024208,8bin okunma