·88 syf.····Okunma: 09 Nisan 2021 10:02 Eylem Ata Güleç Uzak Değil adını verdiği öykü kitabında yaşadığı coğrafyanın meselelerine kalemini değdiriyor. Diyarbakır'da doğup büyüyen ve hâlâ yaşamını orada devam ettiren bir öğretmen ve aynı zamanda yazar kendisi.
Öykülerinde daha çok yaşadığı kentin, hayatı mücadele içinde geçen kadınlarını, şiddet ve çatışmanın ortasında büyüyen ama gelişemeyen çocuklarını konu ediyor.
Çoğumuzun kullandığı bir cümledir "Coğrafya kaderdir" cümlesi. Bizim ülkemizde coğrafya hem kader hem de keder ne yazık ki.
Uzak Değil'de yer alan on üç öykünün hepsi sarsıcı, gerilim ve çatışmanın ortasından bize seslenen öyküler. Ama hiçbiri bize Uzak Değil bu öykülerin. Yeter ki birbirimizin sesini duyalım, yaşanılanlara gözümüzü kapatıp, kulağımızı tıkamayalım. Bu topraklar da kardeşçe, barış içinde yaşamak neden bu kadar zor olsun ki?
Yapı Kredi Yayınlarından Şubat 2021'de yayınlanan kitabın okuyucusu bol olur umarım. Kaderi ve kederi paylaşmak adına.
Politik atmosferin, gündelik yaşam üzerindeki etkilerini bir de orada yaşayan bir öğretmenin gözünden ve kaleminden okumak isterseniz Uzak Değil ile yolunuuzu kesiştirin derim.