Karşında o kadar çok maskeli insan var ki onları tanımak için yoruluyorsun. Şayet dikkat edersen güzel olan bir şey var; o senin hakkını aldıkça, sen onun sevaplarından kazanıyorsun. O halde kaybettim diye üzülme, biraz daha derin bakarsan, aslında kazandığını fark edeceksin!
İnsan ve Toplum
Çok derinden bakmaya gerek yok ; aslında kendini avutuyorsun. Gelecekte vaat edilecek üç beş sevap iyi hissettiriyorsa ne güzel herşeyini bırak alsınlar.
Peki neden insan kendini kötü hissettiğinde dine bağlanır? Dünyada belki de birçok yol varken din neden tercihimiz olur? Sizi bilmem ama ben kendimi huzursuz hissettiğimde, baska insanlara derdimi anlatmaktansa beni bu dünyaya boş yere göndermemiş olan bir yaratıcıya derdimi anlatarak rahatliyorum ki emin olun rahatliyorum. Ama oturup bir ışık veyahut bir işaret beklemek gibi bir yanılgıya düşmüyorum. Insanların en büyük sorunu da budur işte. Birçoğumuz dine böyle bakarız. Halbuki din bizden çabalamamizi ve gayret etmemizi ister. Dua sadece aracıdır düşüncelerimizi aktarmada. Umarım anlatabilmisimdir. Belli ki inançlara karşı bir ön yargınız mevcut en azından yazdıklarınızdan bu sonucu çıkardım kesinlikle saygim sonsuzdur düşüncelerinize ama en azindan islamiyeti en azindan kendi dilimizle okumanizi tavsiye ederim. Emin olun bakışınız değişecek. Din, sandığınız kadar da basit değil.