İnceleme değil sadece bir soru.
2021 12. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2021 20:14
Çok merak ediyorum: Cornelius Fudge, Lord Voldemort'un dönmüş olmasına inanmadığında Dumbledore neden düşselini kullanıp Harry'nin anılarını ona göstermedi?
Harry Potter ve Ateş KadehiJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202336,2bin okunma
3.891 Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Aslında çok haklı bir noktaya parmak basmışsın. Sonda Fudge'un tavrı beni deli etti. Diğer yorumdaki arkadaşın dediği korku ağır bastığı için kabullenmek istemedi. Yine de orada bir mantık hatası vardı dediğin gibi
Beni de Fudge'den çok Dumbledore'un yapabilecekken yapmadığı şeyler deli etti 😂
Korku insanı kör eder.Korktuğu için kabullenmek istemedi.Hatta kendisine alternatif gerçeklikler yarattı.Gösterseydi bile anılara inanmazdı çünkü anılarla da oynanabilir.Her türlü ne yaparsa yapsın canlı canlı görmediği sürece inanmayacağını biliyordu.Korku, akıl ve mantığa her zaman üstün gelir. Bu yüzden olabilir. Tabi bunlar benim kendi yorumum.
Önceki 2 yanıtı göster
Anılarını değil de, Dumbledore Moody'yi veritaserumdan içirip Crouch jr'ın yanında kılkuyruğu görüp görmediğini sorsaydı mesela Moody de kılkuyruğu gördüğünü söyletseydi bütün iş çözülecekti. Seninle alakalı değil, Dumbledore'un konuşmak dışında hiçbir icraat göstermemesi beni sinirlendiriyor 😅
İnanmak ve kabul etmek istemeyen birine hiçbir şey inandıramazsınız. Fudge, Voldemort'un dönmüş olduğuna inandı ama inanmak istemedi çünkü huzurlu düzeni bozulacaktı. Aslında psikolojide bunun bir karşılığı var, bazen insanlar çok büyük acılar yaşadıklarında bunu reddederler ve yaşamamış gibi davranırlar. Buna benziyor biraz. Fudge ikna olmak istemediği sürece onu kimse ikna edemeyecekti zaten. Rita Skeeter kendisi hakkında saçma sapan bir şey yazsa "Bu kadın hep böyle saçmalıyor" diyecek insanlar tutup da Harry hakkında yazdıkları şeylere inanıyor gibi davrandılar. İşlerine öyle geldi çünkü. İnsanlar bilirler ama eğer bilmiyor gibi davranmak isterlerse bilmiyor gibi davranırlar.
Bu yorum görüntülenemiyor
Kitabın sonlarına doğru Dumbledore un hamlelerini görüyoruz. Zümrüdüanka yoldaşlarını toplayacak, devler e elçi olarak hagriti ve müdüre yi gönderdi, bakanlık içinde de MR. Weasley in etrafında bir oluşum başlatıyor. Daha ne yapsın bu adam.