2021 45. kitabı
Rosa, öyle güzeldi ki tıpkı bir su perisini andıran duruluğu ve zarif hatları herkesin beğenisini kazanıyordu. Evlilik için seçtiği uzatmalı nişanlısı Esteban Trueba onu rahat ettirmek adına uzaklara para kazanmak için gitmişti. Lakin birgün beklenmedik şekilde ölüm Rosa'yı yaşamdan ansızın kopardığında Esteban büyük bir öfke ve isyanla nişanlısının ölü bedenine kavuşmak için geri döndü. Rosa'nın küçük kardeşi o günden sonra konuşma yetisini bir kenara bıraktığında henüz ufak bir kızdı ama yılların ardından ilk cümlesi "Esteban ile evleneceğim" olduğunda Clara'nın tuhaf bir kadın olacağını anlamışlardı. Nesneleri hareket ettirebilen, önsezileri ile tahminlerini doğru tutturabilen ve en az ablası kadar güzel bir genç kadın haline geldiğinde Esteban artık zengin ve sayılan bir adamdı. Tıpkı Rosa gibi Clara'ya sonsuz bir aşkla bağlanması zor olmasada aynı duygu Clara için geçerli olmadı. Evlilikleri, çocukları ve tuhaf olaylar silsilesi birbirlerini kovalarken sen okur bu hikayede 3 kuşak kadınının aşklarını okuyacaksın. Şili'de yaşanan açlık, yoksulluk ve sınıfsal farklılıklarla gelen siyasi olaylar 70 yıllık bir külliyatı masalsı bir kıvamda gözler önüne serecek. Tıpkı eski bir günlük gibi gelişen bu süreç karakterlerle bağ kurmana ve onlara kulak vermene büyük bir neden olacağı açık. Tavsiye mi? İnan bana Allende'nin usta kalemi ile tanışman tüm kitaplarını okumak isteyeceğin anlamına geliyor. Hadi okur, önce Rosa, sonra Clara, Blanca ve Alba ile tanışma fırsatını kaçırma! #ruhlarevi #lacasadelosespiritus #isabelallende #canyayınları
Ruhlar EviIsabel Allende · Can Yayınları · 20181,607 okunma