Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

301 syf.
10/10 puan verdi
·
70 günde okudu
Öncelikle günümüzün eğitim siteminden şikayetçi olan tüm herkesin bu kitabı okuması gerekir diye düşünüyorum. Bu kitap Okul eğitimin amacını ifşa ediyor. Farklı kültürde ve dindeki İnsanları bir araya getirerek salt bir kalıp içine oturtarak kendisi için şekil veriyor. Bireyi kendi doğasından ayrıştırıp tekrar kendi doğasına farklı bir şekilde adapte etmek için çalışıyor Okul aslında bireyselliğin ve yaratıcılığı öldürtmek için vardır. Bu şekilde iradesiz, para ve mevki dışında herhangi bir amacı olmayan bir halk tabanı yaratılıyor. Kişisel hak ve özgürlükleri toplumun yöneticilerinin çıkarlarına göre belirliyorlar. Onların Kişisel egemenlik ve özgürlük ideallerine verdikleri zarar gün geçtikçe daha da büyüyor. Sistem mantığı kendi özgürlük ve kişisel hakları gibi temel alanlarını kurmaya çalışan halkı kendi sisteminin bütünlüğüne yönelmiş doğrudan saldırı olarak görüyor. Onların temel amacı belirlenmiş olan bir vatandaşlık öğretisiyle halktan sonsuz sadakat gösteren bir toplum oluşturmak. Zaten kitap şu cümlelerle her şeyi açıkça ifade ediyor. “Asıl amaç mümkün olduğunca fazla sayıda bireyi, tehdit oluşturmayacak bir düzeyde tutmak, Standartlaşmış bir vatandaşlık öğretisini yaymak, başkaldırıyı ve özgünlüğü öldürtmektir. Dünyadaki her eğitim sisteminin okullardaki amacı budur.”
Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı
Eğitim: Bir Kitle İmha SilahıJohn Taylor Gatto · Edam Yayıncılık · 20171,231 okunma
·
111 görüntüleme
acı kök tadı seçtim okurunun profil resmi
''Bireyi kendi doğasından ayrıştırıp tekrar kendi doğasına farklı bir şekilde adapte etmek için çalışıyor'' bu ifade insan doğasına aykırı ve paradoks, mesele şu: insan doğasına sınır çizmek gerekli mi gerekmez mi? gerekiyorsa kim ve ne için çizer-çizmeli? insan doğası yetiştiği toplum belirler. o halde ne yapılmalı? bu arada kendi doğası ne oluyor memet?
Memet okurunun profil resmi
Paradoks değil sanırım. İnsanın ilk doğumunda çevresiyle olan ilişkilerini daha farkı bir şekilde tekrar topluma adapte eder. Demek istediğim buydu. İnsana sınırın nasıl bir özgürlükten bahsettiğimizle ilgili olmalı. Eğer Musa’nın Homeros un ilkel özgürlüğünden bahsediyorsak sınır olmamalı. Ama eğer sınırsız güç ve iktidar sahiplerinin özgürlğüyse sınır olmalıdır.
Mehmet okurunun profil resmi
Kesinlikle katılıyorum. Harika bir kitaptı. Bende herkese öneriyorum.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.