·304 syf.····Okunma: 27 Şubat 2021 16:11 1605 ve 1615’te iki bölüm halinde yayımlanan roman, İspanyol edebiyatının en akıcı ve beklide Dünya edebiyatındaki en çok tanınan eser olmakla birlikte Dünya Edebiyatı’nın ilk eserlerinden biri olarak kabul edilir.
Asıl mesleği askerlik olup 1571’de Türklerle yapılan İnebahtı Savaşında sol elini kaybetmiş bir yazar olan Miguel De Cervantes‘in yazdığı kitap bugün bile gelmiş geçmiş en önemli klasiklerden biri sayılır ve şimdiye dek sinemadan tutun da çizgi-filmlere kadar pek çok uyarlamaya konu olmuştur.
Birçok insanın ilk olarak ya kitap olarak ya da çizgi film olarak tanıştığı bu Dünya Klasiği Norveç Nobel Enstitüsü’nde, dünyaca ünlü yüz yazar tarafından, dünyanın en iyi kurgu eseri seçilmiş olup baş karakterimiz Rosinante’nin aslında şizofren olduğu düşünülmektedir.
Hem trajedik,hem romantik hem de komik olaylar içeren bu eser batı edebiyatındaki hikâyecilik geleneğinden modern romanlara geçişin ilk ve en önemli adımlarından biri kabul edilmekte olup modern romanın kurucusu sayılmaktadır.
Son olarak kitabımızın yazarı İspanyol olsa da kitabımızda ki olaylar İtalya’da ve İtalya’nın Mancha şehrinde geçmektedir.