Her şeye rağmen OKUMAK!
2021 16. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2021 16:05
Altınay, ülkemizde geçmişten beri süregelen, "Kız kısmı okumaz, otur oturduğun yerde." diyen köhne zihniyete benzer bir zihniyete maruz kalıyor. Kız kısmı okumaz diyen bu zihniyetteki insanların, eşini hastaneye götürdüğünde tutarsızlıkla kadın doktor araması ise absürtlükten başka bir şey değil. Altınay öksüz ve yetim bir kız. Bu nedenle amcasının evinde kalıyor, ve 15 yaşında olmasına rağmen yengesi tarafından gelin edilmek isteniyor. Ona okuma aşkını aşılayan 'İlk Öğretmeni' Düyşen ise, Altınay'ı okuması için kente göndermenin yolunu arıyor. Kitabın hikayesi bu minvalde ilerliyor. Yoldaşlar, kitabın içerisinde sıkça Lenin'den bahsedilmesi gözümden kaçmadı :). Lenin, hep büyük önder ve kurtarıcı gibi sıfatlarla anılıyor. Çocuklar alfabeyi az buçuk sökmeye başlayınca 'ana', 'baba' yazmadan önce 'Lenin' yazmayı öğreniyor. Hatta Düyşen, ilerleyen zamanlarda çocuklara 'devrim' sözcüğünü öğreteceğine söz veriyor. Kitabın içeriğinden fazla bahsederek okuyucuyu sinirlendirmeyeyim en iyisi. :) Buradan minik kalplere dokunan, her zaman öğrencisinin iyiliği ve gelişimi için çaba sarfeden tüm öğretmenlere teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız!
İlk ÖğretmenimCengiz Aytmatov · Nora Kitap · 201810,7bin okunma