Her çağın lanetli olduğuna histerik bir çıkarım yapılmıştır zamanlar arasında.
Lanetiyle ilerleme itkisi içindeyken varlık, kendi lanetini arşa çıkarıcı söz söyler hep bu tarihsel süreçlerde:
"Keşke bu çağda doğmasaydım" gibi.
Yenilikçi varlıkların eskimeyen hazin bir cümlesi.
Bu cümleyi söyleyenler, iki açıdan lanetlerini kutsamışlardır.
Doğal ve yapaylıkla etki içindedir bu iki açı.
Bunlardan ilki: Varlıkların kendi doğumlarından sorumlu olamayışıyla gelen ağır ve doğal güdüleridir.
Bir diğeri: Geldikleri çağın, bekledikleri çağın olmayışını hassas ve yapay ızdırapla kanıksamaları ve de yaşayışlarıdır.
Ana-rahmine ilk düştüğü andan itibaren bekleyen varlığın, doğumundan ölümüne kadar bekleyen varlığın, sınırların dışında kendine farklı bekleyişler atfeden VARLIĞIN; bilincinden koptuğu eylemleri ve faaliyetleridir EN BÜYÜK LANETİ.
Suç yok, ödül de yok.
KENDİ çağına ayak uydur!
Yarattığın her bir kavram üzerine yığılacak, doğal güdülerin ve yapay ızdıraplarınla yaşadığın çağın YANILGISI olacaksın aksi takdirde!
Kabus Uyanık
ilkerbagir