Cemil Meriç'in kaleminden çıkan ve elimde (kütüphanemde) uzun süredir bekleyen 'Bu Ülke' adlı eserin baskısı burada eklediğim baskıda 'Mart 2018' olarak görünmekte.
Benim elimde olan eserin baskısının ön sayfa künyesinde de '7. Baskı' için 1996 ifade edilmiş olsa da, uluslararası ISBN kontrolünde, bende olan baskının 'Ocak 1992' olduğu görünmektedir.
Olası yanlış anlaşılmalar olmasın diye, hem kontrol linkini ve hem de görselini ekliyorum.
ISBN Search; isbnsearch.org/isbn/9789754702811
Görsel; resimyukle.link/i/C3lIw
Bu kitap okuru yazarla ve içeriğinde geçen birçok şeyle ciddi ciddi düşünceye, sorgulamaya ve kavgaya itiyor.
Epey alıntı ettim biliyorum, ama kitabın hâli, yani sayfalar yaklaşık bu şekilde. 🙈🙈
hizliresim.com/42qwxuhresimyukle.io/r/ic4HSJZNDN
Neyse, son 120 sayfa kadar kaldı, artık anlayışınıza ve affınıza sığınıyorum.
Kitap sayfa 299 itibariyle son buluyor. Devamında gelen sayfalarda, kitap içinde geçen, anılan yazar, aristokrat, düşünür, tarihe mal olmuş şahıslar, konular ve belli başlı kaynakçalarla devam etmektedir.
Bir önceki okumuş olduğum 'Mağaradakiler' adlı eseri gibi, bu kitabı da beni düşünceye, kişisel sorgulamaya, toplumsal meselelere ve akla gelebilecek daha birçok şeye itti. Umarım zamanım elverir ve diğeri de dâhil olmak üzere, ileride okuyacaklarımla birlikte, tümünü harmanlayarak, kendi birikimlerimle güzel bir inceleme karalarım.
Okumak, okurken sorgulamak ve sorguladıkları hakkında düşünmek isteyenler, buyurun lütfen; Sahne içeride, sizi de alalım.