Martı - Richard Bach #kitapyorumu
Puanım: 9/10
Selamlar!! Size okuma alışkanlığı kazandıracak, olumlu yönde geliştirecek çerezlik bir kitapla geldim!!
Kitabımız Jonathan Livingston isminde bir martının öyküsünü anlatmaktadır. Jonathan diğer martıların hiçbirine benzememektedir. Diğer kuşlar gibi gününü avlanarak ve balıkçı teknelerinin peşinden uçarak geçirmek istemiyor. O şahin gibi hızlı uçmak ve denizin derinliklerindeki enfes balıklara ulaşmak istemektedir. Ama tabi sürüsü ve ailesi Jonathan'ın bu fikrine olumlu bakmıyorlar.
Kitap hakkındaki düşüncelerime gelecek olursak ki;
İnce bir kitap olmasına rağmen bize birden çok mesaj vermek isteyen nadide bir kitaptı. Koskoca sürüsünden dışlansa bile o hayallerinden vazgeçmeyen, her yıkılışında tekrar deneyen ve bu hatalarından ders çıkaran bir martıydı Jonathan... Sınırlarımızı zorlamamız gerektiği gerçeğini bize öğreten ve öğütleyen Jonathan'a selam olsun, bana çok güzel ve değerli şeyler öğretti.
Kitap için tekrardan biricik hocam @besincipostulat 'a teşekkürlerimi iletiyorum...
"Artık yaşamak için bir nedenimiz olmalı, öğrenmek keşfetmek, özgür olmak gibi..."
"Bir kuşu özgür olduğuna ikna edebilmek niye dünyanın en zor işi?"
"Ben sınırları olmayan mükemmel bir martıyım."
"Cennet bir yer, bir mekân değildir, bir zaman dilimi değildir. Cennet öğrenmektir, mükemmelliktir.
"Cehaletimizi kırabiliriz, becerilerimizi, yeteneklerimizi ve zekamızı kullanarak kendimizi bulabilir, kendimiz olabiliriz. En önemlisi özgür olabiliriz! Uçmayı öğrenebiliriz!"
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
#bookstagram #bookblogger #booklover #books #book #kitap #marti #epsilonyayınları #epsilon #jonathanlivingston #kesfet #keşfet #keşfetteyiz #kitapyorumu