2021 29. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2021 22:55
Bir roman serisinin 2. kitabının yorumu ile karşınızdayım. Kilit ile çıkılan bu yolculukta ikinci durak Anahtar idi. İlk kitabı oldukça akıcı şekilde okumuş ve heyecan verici bir son ile ikinci kitabın bekleyişi başlamıştı ve nihâyet filmin devamını görebildim. Neden mi film dedim? Çünkü bu kitabın satırlarında gezinirken kendimi bilim-kurgu türünde kaliteli bir amerikan filminin içindeymişim gibi hissedip merak içinde okuyorum, okudum. İstanbul, Abd, İsveç ve pek çok ülkede pek çok açığa kavuşmayı bekleyen olaylar silsilesi kendine bağlamayı şekilde ilerliyor. Şahıslar, asla basit olmayan olaylar, zekice kurgular ve daha nicesi yazarın hem edebiyat yazında hem de alanında oldukça bilgi sahibi olduğunu gösteriyor. Kitabın içinden çıkıp bunları düşündüğümde dilimden sadece 'vay be' kelimelerinin dökülmesi bu yüzden. Serinin 2. Kitabında da uluslararası olaylar en ustaca şekilde ele alınmış olup belki de pek çoğumuzun dikkatini çekecek yöndedir. Bu bağlamda iki kitap arasından 2. Olan Anahtar'ı daha çok beğenerek okuduğumu söyleyebilirim. Ama tabii 3. kitap olan Kapı'yı okuduğumda fikrim ne olur bilemiyorum. O zamana kadar çokça merak ile bekleyeceğim kesin, çünkü kitap şahane bir noktada bitti. Bana da heyecan içinde filmin 3.partı, serinin 3. Kitabını beklemek düştü. Bu alanda bu kadar sevdiğim ve yetkin olarak  okuduğum tek seriyi canı gönülden herkese tavsiye ediyorum.
Roman
AnahtarYaşar Özdemir · Feniks Yayınları · 202182 okunma