Mayıs 2021
Feniks Yayınları

2023 64. kitabı
Yaşar Özdemir / Anahtar Üçlemeden oluşan serinin ikinci kitabı #Anahtar. İlk kitap olan #Kilit ‘de, güç oyunları ve adaletsizliğin dünyayı nasıl tehdit ettiğine ve iyilerle kötülerin verdiği mücadelelere tanık olmuş, karakterlerin geçmişlerinde yaşadıklarının hayatlarına nasıl yön verdiğini görmüştük. İyilerin mücadelesi kaldığı yerden devam ediyor ama dengeler değişti. Gruba yeni katılanlar ve gruptan eksilenler olsa da amaç tekti. Dünyadaki insanların haklarını korumaya çalışıyorlardı. Kötüler ise piramitin üstlerinde yer almış, gittikçe çoğalıyor, örümcek ağı gibi her yere yayılıyorlardı. Kimin hangi cephede yer aldığını öğrenmek gittikçe zorlaşıyor, güven duygusu hep bir soru işareti olarak duruyor. Demir ve ekibi çözdükleri şifrelerle, ulaştıkları yeni bilgilerle hedef tahtası haline gelip ölümle burun buruna kalıyorlar. Kötüler hep enselerinde. Durum böyle olunca, kötülerin içine sızma işi kaçınılmaz oluyor. Kimisi sahada mücadele verirken, kimisi koruma görevinde, kimisi ise aralarına girip gerçekleri arıyor. Karşı taraf ise hiyerarşide önüne çıkanı hiç açımadan yok ediyor ya da kendilerine katılmaları için güçlerini kullanmaktan çekinmiyorlar. Sürekleyici yönü hiç azalmadan ilerleyen bir kurgusu var. Kurgu ama olaylar tarihlerle paylaşıldığı için bazı şeyleri araştırıyor ve gerçekçi yanlarını da ister istemez sorguluyorsunuz. Dinin politika ile iç içe geçtiği, gerçeklerin saptırıldığı, dünyanın her yerinde benzer kötülüklerin görüldüğü, farkındalık yaratacak bir kitap. Kitabın sonunda yazarımız okurları için şifrelenmiş bir metin ve parola bırakmış. Sezar’ın “Kaydırmalı Şifre Yöntemiyle” çözülebilecek bir metin. Çözmesi çok keyifliydi. Çözebildiğime göre son kitaba da hazırım sanırım. (Bir kelimede iki harf eksik gibi geldi bana. şkfkfeabpgak -> şkfkfekabpbgak
2023 167. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2023 15:50
@kilit.anahtar.kapi üçlemesinin ikinci kitabını da bitirmiş bulunmaktayım.Önce bir #kilit bulmuştuk şimdi de bir #anahtar bulduk.Geriye kapıyı açmak kaldı.Bakalım o kapı nereye açılacak. #serikitaplar ın birbirine bağlı kurgusuna bayılıyorum.Canları bir şekilde yanmış farklı karakterlerimiz vardı ilk kitapta ve bu karakterler kötülere karşı durmak zorundaydılar.İlk kitapta Demir’e dikkat çekmiş ve onun hikayesisinin beni çok etkilediğini söylemiştim.Enfes kurgusunun yanı sıra pek çok konuda bilgilendiğim bolca emek harcanmış uzun uzun araştırılmış bu serinin ikinci kitabı da en az ilki kadar keyif verdi bana.Serileri anlatmak zordur, ağızdan kaçacak ufacık bir şey okuma keyfini altüst edebilir o yüzden biraz kuşbakışı anlatmaya çalışacağım size kitabı.Kitabın sonuna geldiğimizde bir parola ve şifreli bir metin bulacaksınız.O yüzden tüm dikkatinizi vererek okuyun bu kitabı.Şifreyi çözmek için almanız gereken bir ders var.Kaçırmayın yoksa başa dönüp şifre için ipucu ararsınız.En sevdiğimiz şeydir kurguda birbirine açılamayan aşık karakterler.Bu serinin de böyle içten içe yanan bakıştıkça kıvılcımlar çıkaran bir çifti var.İnsanın “Oğlum seviyorsan git söyle.” diyesi geliyor.Ama yapmaları gereken o kadar önemli işler varken aşka zaman mı kalırAnahtarda ellerine geçen bir metin çözümü içinde didinip duruyor kahramanlarımız ve biz de #kriptoloji ile ilgili uzmanlaşıyoruz zamanla.Bu seri her ne kadar kurgu olsa da günümüz gerçekleri ile öyle paralel ki insan okurken ister istemez bağ kurup ilişkilendiriliyor olayları.Akılları fikirleri kötülük yapmak olanlar karşılarındaki ekibi pek bir küçümsüyorlar.Hani film izlerken de gönlümüz hep iyilerden yanadır ya işte tam da o modda okutuyor kendini bu kitap.Acaba kötüleri sadece karşılarında durarak alt edilebilecekler mi?Yoksa
Anahtar
2021 80. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2021 16:25
Merhabalar Sizlere gerilim ve heyecan dolu harika bir kitap tavsiyesiyle geldim. Kilit-anahtar-kapi uclemesinin ikinci kitabi olan anahtar kitabını okudum tam olarak iki günde bitti. Inanilmaz akici ve merak uyandırıcı tarzda yazılmış. Yazarin kilit kitabını da cok sevmistim ama bu kitapta kesinlikle çıtayı yükseltti yazar ve sonu çok inanilmaz bir noktada bıraktı. Nasil sabredecegim bilemiyorum. Mc Lead in oluşturduğu efsane ekip yine iş başında. Elitlerin türlü oyunlarını bozma ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer kılmak tek amaçları. Kurgu demeye dilim varmıyor, aklımdaki bazı soruların cevabını bu kitapta buldum desem yalan olmaz. Yaşadığımız dünya bir kurgu burda anlatılanların ise asıl gerçekler olduğunu düşünüyorum. Gizli genetik çalışmalar, inanc sektörü oluşturulup içi oyulan ülkeler ve hayatı karartilan milyonlarca insan. Dünyanın damarlarına zerk etmiş, zenginliğinin sonu olmayan aileler ki biz onlara elitler diyoruz, Amaçları uğruna neler yapabildiklerine inanamayacaksiniz. Zihninizi, gözünüzü açarak okuyun. Oyunun sadece bir parçasısiniz. Spoi; kurgu Mc Lead in acımasızca öldürülmesiyle başladı. Ekibin başına Demir geçti. Rehber yani ekibi yönlendiren kişiye karsi hala içimde bir güvensizlik var ama kapıda neler olacak bakalım. Aditi inanilmaz hatası sonucu çiftlik denilen genetik çalışmalar yapılan yerde mahsur kaldı. Mohammed büyük bir hataya düştü... Sevgili @ysrzdmrrr Kaleminizden dökülen bu efsaneyi nasil burda bıraktınız,nasil üçüncü kitabi bekleyeceğiz simdi
2021 81. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2021 21:34
Harika bir serinin ikinci kitabının paylaşımı ile sizlerleyim. Daha önce yazarın Kilit kitabını okuyup sizler ile de paylaşmıştım. Sabırlı bir bekleyişten sonra ikinci kitabını da okudum ve şimdiden heyecanla serinin son kitabını bekliyorum. Her biri farklı dünyalardan kendi kişisel savaşları olan ekip kendi hesaplarını bir kenara bırakarak insanlık için mücadeleye dahil oluyorlar. Kime karşı bu mücadele? Kadim kardeşlik örgütüne, dini, siyasi ve ekonomik olarak insanlığa savaş açanlara karşı. Kitap ekip lideri MC Leard'ın cesedinin bulunması ile başlıyor. Onun yerine halefi olan Demir Gökçe görevlendiriliyor. Dünya gündemi açısından çok çok hassas bir konu esas alınarak kurgulanmış. Yazarın da dediği gibi hayal gücünün de bir sınırı var. Heyecan ve merak dolu bir okuma oldu benim için. Konu, kurgu ve anlatım olarak başarılı buldum. Yazarın pek çok konuda derin bilgilere sahip olduğu ve araştırmalar yapmış olduğunu ve güçlü bir kurgulama yeteneğine sahip olduğunu düşünüyorum. Anahtar'ı okuyun, önce Kilit'i okuyun ama... Ben bir kenarda Kapı'yı bekliyor olacağım.
2021 72. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2021 11:56
Bazı kitapların yorumlarını okuduğumda acaba bende mi hata var diye sorgulamadan geçemiyorum. Eleştirilmesi gereken ve çok basit düzeyde yazılan kitaplar yere göğe sığdıralamazken, anlatmayla bitirilmeyecek kitaplar bir iki alıntıyla anlatılıveriyor. İşte ben bu yüzden kendi savımı sonuna kadar destekliyor ve tekrar söylüyorum, her kitap okuyana aynı hissi bırakmaz lakin her kitabı da herkes okuyamaz. Anahtar'da genel yorumlara baktığımda bunlardan birisi. Araştırılarak, üzerinde yoğun çalışmalar ve emek sarfederek yazıldığı her sayfadan belli olan böyle bir kitabı lütfen derinlemesine anlayacak insanlar okusun ve kimse bana kızmasın. Yorumuma geçmeden önce ilk kitap olan Kilit'e yaptığım yoruma bir göz atın derim. . Demir, Aiditi, Arroyo, Mohammad, Kostas ve Patrick Mc Lead'in ölümünden sonra karşılarına çıkan Rehber'le birlikte dünyaya kafa tutmaya devam ediyorlar lakin, herkes bu görünen konuyu anlattı, benim işim görünmeyenle ve verilmek istenenle (her zaman olduğu gibi). O yüzden kitabın konusuna değinmeden bende bıraktığı etkiden ve yaşadığım yoğun okuma sürecinden bahsedeceğim. Şu gördüğünüz kitap öyle kaliteli ki, sadece bir satırda aklıma takılan tek bir kelimeden kitabı bırakıp onlarca sayfa araştırma yaptığımı, etrafımda bu konulara ilgi duyan hemen herkesle kitap üzerine sohbetler ettiğimi belirteyim. Yaptığım araştırmalarda işin içinden çıkamayıp kitabımızın baş kahramanı Hocamın da sık sık başını ağrıttığım doğrudur. . Sayfaların alt kısmında açıklayıcı metinler yer alıyor ki bu şahane birşey. Lakin o açıklayıcı metinlerde bile bilmediğimiz o kadar olay varki çoğu yerde ayakta uyutulduğumuzu hissetmedim desem yalan olur. Pentagon, Hz. İsa, Hz. Meryem, havariler, Picasso'ya ait olan son yemek tablosu, Vatikan, dinler tarihi, kendilerini Müslüman sanan
2021 27. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2021 12:24
✒Anahtar, #kitapyorumu ✒ . Yüzyıllar boyunca insanların kutsallarını kullanarak kitleleri nasıl yönlendirdiklerini anlatıyor kitap. Arka kapak yazısında Anahtar'da geçen kişi ve olaylar hayal ürünü desede yazılanlarda gerçeklik payı aramıyor değil insan. Çünkü düşünen her insanın kendi kendine de çıkarabileceği sonuçlar. Kitabın en çok sevdiğim yönü; sizi düşünmeye sevkediyor, şüphelerinizi körüklüyor, gerçeklere başka bir pencereden bakmanızı sağlıyor. Evet bir kurgu ama gerçeklik payı çok yüksek olan bir kurgu. Dünyanın üzerinde kutsallarla oynanan oyunların, ülkelerin din kisvesi altında nasıl yönetildiğinin ve aslında hayatlarımızın bir avuç ayrıcalıklı insanın iki dudağı arasında olduğunun kurgusu. Bu yazılanları çok uzakta değil içinde yaşadığımız zamanda aramak gerekiyor. Düşünen ve düşündüren kitaplar hep var olması dileğimle. . Konusuna çok fazla girmek istemiyorum zira seri birbirine çok bağlı. Ama ana hatlarıyla kısaca, ilk kitapta olduğu gibi kendilerini seçilmiş ilan eden Elitler grubu dünyayı kaosa süreklemeye çalışıyor. Karşılarında en az onlar kadar zeki bir grup insan var. Ancak kahramanlarımız kitabın başında çok büyük bir kayıp veriyor. Satranç oyunundaki taşlar gibi düşünürsek 'Vezirlerini' kaybetselerde 'Şah' ayakta olduğu sürece oyun devam ediyor. Ve bu kötülüğü dünyadan silmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. . Olayların hızla aktığı, ne zaman başlayıp ne zaman bitirdiğimi anlayamadığım bir kitap oldu. İlk kitaptan sonra 2.kitabı nasıl bekleyeceğim derken şimdi 3.kitap için aynı şeyleri söylüyorum. Tarih, bilim, siyaset, kriptoloji ve daha nice konuya değiniyor. Yazarımızın bilgi birikimine, zekasına bir kere daha hayran kaldım. . Kitaplı ve keyifli günler.
Puan vermedi·
#anahtar @kilitanahtarroman . "İnsan doğası gereği içinde birçok zıtlık barındırır. Bunların en kesin olanı ise, iyilik ve kötülüktür. İstinasız her birimizde var olan bu olgulardan, kimlerinde ilki baskındır, kimilerinde ise ikincisi." . KABUL EDİLEN BİR HATA, KAZANILMIŞ BİR ZAFERDİR . Herkese Merhaba . Bugün sizlere daha önce #kilit kitabını okuduğum @ysrzdmrrr 'in kaleminden serinin devam kitabı olan #anahtar 'ın yorumu ile geldim. İlk kitabın yorumunda belirtmiştim, lakin yine söylemek istiyorum; yazarın bu seriyi yazmadan önce çokça araştırma yapmış olduğuna inanıyorum, lakin böyle güçlü bir kurguyu böylesine akıcı bir dille satırlara dökmek mümkün değil. İlk kitapta baş karakterimiz Demir'e gelen şifreli mesaj ve sonrasında yaşananları okurken kitap öyle bir yerde bitmişti ki, anahtar kitabının çıktığını görünce hemen okumak istedim. İlk kitapta olduğu gibi, bu kitapta da heyecan kaldığı yerden, hatta katlanarak devam ediyor. İlk kitapta karakter isimleri fazla olunca biraz zorlamıştı, ama bu kitapta hepsi bir ekip olarak karşımıza çıkıyor. Daha ilk sayfadan kitap sizi içine çekiyor.. . 14 Temmuz 2018, New York'ta 24 numaralı dairede ahşap masanın üzerinde sırt üstü yatan Mc Lead, arkadaşları ona ulaşmadan kısa bir süre önce son nefesini vermişti. Şef Mc Lead'e bunu kim yapmıştı? Asıl ilginç olan ise gördükleri karşısında şaşıran ekip; bu renk, bu soğukluk, bu sertlik yeni ölmüş biri için uygun değildir. Peki ama nasıl olabilir? İşte asıl macera bundan sonra başlar.. Şef'in cenaze törenine katılan sürpriz konuk ve akşam yemeğinde yaşanan büyük şok.. Sonrasında ortaya çıkan sırlar.. Ne yazarsam spoi olacak diye yorumumu burada bitiriyorum.. New York, İstanbul, Ankara ve daha çokça şehir arasında süregelen muazzam ve bir o kadar da güçlü bir kurgu.. Kitabı okurken
2021 29. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2021 22:55
Bir roman serisinin 2. kitabının yorumu ile karşınızdayım. Kilit ile çıkılan bu yolculukta ikinci durak Anahtar idi. İlk kitabı oldukça akıcı şekilde okumuş ve heyecan verici bir son ile ikinci kitabın bekleyişi başlamıştı ve nihâyet filmin devamını görebildim. Neden mi film dedim? Çünkü bu kitabın satırlarında gezinirken kendimi bilim-kurgu türünde kaliteli bir amerikan filminin içindeymişim gibi hissedip merak içinde okuyorum, okudum. İstanbul, Abd, İsveç ve pek çok ülkede pek çok açığa kavuşmayı bekleyen olaylar silsilesi kendine bağlamayı şekilde ilerliyor. Şahıslar, asla basit olmayan olaylar, zekice kurgular ve daha nicesi yazarın hem edebiyat yazında hem de alanında oldukça bilgi sahibi olduğunu gösteriyor. Kitabın içinden çıkıp bunları düşündüğümde dilimden sadece 'vay be' kelimelerinin dökülmesi bu yüzden. Serinin 2. Kitabında da uluslararası olaylar en ustaca şekilde ele alınmış olup belki de pek çoğumuzun dikkatini çekecek yöndedir. Bu bağlamda iki kitap arasından 2. Olan Anahtar'ı daha çok beğenerek okuduğumu söyleyebilirim. Ama tabii 3. kitap olan Kapı'yı okuduğumda fikrim ne olur bilemiyorum. O zamana kadar çokça merak ile bekleyeceğim kesin, çünkü kitap şahane bir noktada bitti. Bana da heyecan içinde filmin 3.partı, serinin 3. Kitabını beklemek düştü. Bu alanda bu kadar sevdiğim ve yetkin olarak  okuduğum tek seriyi canı gönülden herkese tavsiye ediyorum.
Roman
Puan vermedi·424 syf.·
2021 56. kitabı
Herkese merhaba • Kilit ile başlayan seri Anahtar ile devam ediyor. İnsanoğlu kuşatılmış durumda... Ekonomi, endüstri, tarım, ilaç sektörü, enerji kaynakları... Düşüncelerimiz bile kontrol altında. Medyayı kullanarak düşüncelerimiz yönetiliyor. Modern hayatın sağladığı kolaylıklar yadsınamaz. Ama öyle bir tehlike var ki, modern hayatın arkasına saklanmış kötü güçler. Neden böyle bir giriş yaptığımı merak etmişsiniz. Her yeri sarmış bu kötü güçler ile mücadele eden bir grup. Güzel bir amaç için bir araya gelmiş farklı ırk farklı dinde olan güzel insanlar. • Hız kesmeden mücadele devam ediyor. Suikastlar, infazlar... Ortaya çıkan sırlar. Heyecanlı ve temposu düşmeyen bir kitap. Bir bakıyorsunuz New York'tasınız. Bir bakıyorsunuz İstanbul, Ankara. Üç şehirle kalmıyor. Bir çok yere uçuyoruz kahramanlarmızla. • Uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkan geniş kapsamlı bir kitap. Bir çok not aldığım ve yeni bilgiler öğrendiğim bir okuma oldu benim için. Sonu heyecanlı bitti. Ve son kitabı heyecanla bekliyorum. • Emek kokan bu kitabı bu seriyi okumalısınız. @ysrzdmrrr kaleminize, yüreğinize sağlık.
2021 87. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2021 19:06
Şimdi şifreli bir mesaj düşünün ve bu mesaj ölüm kalım meselesi. Bu şifreyi çözmek için dünyanın başka başka ülkelerinden yolları kesişen bir grup var. Ve bu küçücük grubun ortaya çıkartmaya çalıştığı bir güç gösterisi... Dünya büyük bir tehlike altındadır ve bu tehlikenin tohumu yıllar önce atılmıştır. Hikaye böyle başlıyor ve sağlam bir şekilde sizi içine çekerek devam ediyor. Aslında kurgunun ana teması ; maddiyat olarak güçlü olduğunu düşünen, aç gözlü, nankör ve zalim insanların karşısında durmaya çalışan bir avuç insanın mücadelesi diyebiliriz. Kurgunun içinde her türden biraz var gibiydi. Bilimkurgu, tarih, fantastik.. Yalan yok Kilit kitabının başında bir tedirgin oldum. Her bölümde ayrı bir ülkeden bahsetmesi kafamı karıştırıyordu ama ortalara doğru bir açıldı ki sormayın. En son Anahtar kitabının son sayfasında kendime geldim. Kitabın en sevdiğim yönü sayfaların alt kısımlarında ki açıklama kısımlarıydı. Tabiki bu durum sizi daha fazla araştırma yapmaktan alıkoymuyor. Yazarımızın bilgi birikimine hayran kaldım. Belliki çokça üstünde durulmuş ve bolca araştırma yapılmış bir seriydi. Her bir sayfası buram buram emek kokuyordu. Kurgunun çıkışı, akışı, yazım şekli, betimlemeleri gerçekten iyiydi. Çok iyiydi hemde... Hayal gücünüzün sınırlarınızı zorlayacak, sizi bolca araştırma yapmaya davet edecek ve dünya denilen bu hazinede ne oyunlar döndüğüne bir kez daha şahit olacaksınız. Konu kurgu bile olsa beni cok etkiledi. Ortadoğuda yaşananlar, silahlar, tarlalar, tohumlar, savaşlar, katliamlar, ölenler ve öldü sanılanlar gözünüzün önünde canlanacak. Kitabın son ve 3. kitabını sabırsızlıkla beklediğimi de söylemek isterim. Gerçekten bu kadar iyi yazarlara çokça ihtiyacımız var.