Eylül 2020
Feniks Yayınları

2023 56. kitabı
Yaşar Özdemir / Kilit Her sayfasında sizi etkisi altına alacak ve yaşanılan olayları incelemeye itecek harika bir kitap #Kilit. Güç oyunları ve adaletsizliğin çok eskilerden beri değişmediğini, bir çok güzelliğin hırsların kurbanı olduğunu okuyacaksınız. Kriptoloji, ezoterizm, felsefe, tarih ve siyaset barındıran eserin sürükleyiciliği mükemmeldi. İyilerin ve kötülerin verdiği mücadele resmin bütününün bir parçasını görmenizi sağlayacak. Kitabımızda 16 Mayıs 2018 ile 19 Temmuz 2018 arasında dünyada olan olaylar, perde arkası aralanarak kurgulanmış. Dünyanın farklı ülkelerinden ve farklı kültürlerinden olan karakterlerimizin, bir amaç uğruna bir araya gelip hayatlarını bu mücadeleye adamalarını okuyoruz. Kötülerin kendi bakış açıları, güçleri ve her tarafa yayılmaları, iyilerin de sürekli bir adım önde olabilmek ve kişileri tespit edebilmek için insanüstü bir güçle çalışmaları kitabı soluksuz okumanızı sağlıyor. Kitaptaki tüm karakterler çok önemli. Hepsinin hayatlarına yer verilmiş. Kimin neden bu yolu seçtiğini öğrendikçe olaylara olan hakimiyetiniz güçleniyor. Ama özellikle beni çok etkileyen bir kişiden bahsetmek istiyorum. Demir, kendisinden beş yaş büyük olan abisi Selim’i rol model olarak görüp büyümüş biri. Matematik ve kriptoloji merakı da abisinden ve oynadıkları oyunlardan geliyor. Abisi askeriyeyi, kendisi mühendisliği seçerek alanlarında bir numara olup ailelerini gururlandırmışlar. Ta ki abisi Selim’in birden tutuklanıp, cezaevindeki şüpheli ölümüne kadar. Demir’in hayatının amacı, Selim’in başına gelenleri anlamak ve bunun sorumlularına hesap sorabilmek olur. Seneler sonra bu imkan eline geçer. Çözdüğü bir şifreyle hiç bilmediği ve buzdağın sadece bir kısmını görebildikleri olaylarda neler yapacaklar? Karşılarındaki güç ve kişiler hiç boş durmuyor ve
2021 64. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2021 20:54
Eylül ayı ilk eser yorumu ile hepinize merhabalar. Açılışı değerli hocam @ysrzdmrrr kaleminden çok güzel ve heyecanın üst seviyede olduğu Kilit eseri ile yaptım.Yazar ile tanışma eserimiz oldu ve çok sevdim kalemini. Farklı ülkelerde başka yaşamlara sahip ama aynı amaç uğruna bir araya gelen insanların hikâyesi Kilit. Şifreli bir mesaj var ve çözülmesi gerek. Çözülen şifre ile birçok gerçek gün yüzüne çıkacak.Kurgusal bazda da teknolojik yeterlik sayesinde ulaşılmaya ve çözülmeye çalışılan şifre için oldukça donanımlı bilgiler ve alengirli olaylar mevcut. Kilit kısaca düzene karşı verilen bir savaş. -Demir abisinin hapishanede esrarengiz intiharına inanmayan ve bu gerçeği açıklamaya çalışan bir kişi. -Aditi küçük yaşında anne ve babasını çalıştıkları firmanın ihmali yüzünden çıkan yangında kaybetmiş, büyüyüp doktor olduktan sonra o firmadan intikam alıp her şeyi gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen bir kişi. -Zehra ülkesinden uzaklaşıp Mısır’da bir üniversiteye başlayan ve orada karıştığı olaylar sonucu canlı bomba olma yolunda ilerleyen bir kişi. -Mc Lead; Aditi, Mohammed, Demir, Arroya ve daha birçok kişiyi toplayıp gizemli şifreyi çözmeye çalışan bir diğer kişi. Hepsinin ortak amacı şifreyi çözmek. Oldukça gizemli, sürükleyici ve basit olmayan ama insanı içine çeken nitelikte dili ve kurgusuyla beraber insanda okuma isteği uyandırıyor. Ve kitabın o muhteşem sonu. O akdar heyecanlı bir yerde bitiyor ki hemen ikinci kitaba başlama isteği uyanıyor okuyucu da. Yazarı tebrik etmek lazım böyle güzel bir esere imza attığı için. Çok bilgi dolu , donanımlı bir eser çünkü. Başta azıcık karışık gelse de her şey yerine oturduğunda ortaya bir şaheser çıkıyor. Çok sevdim. Şiddetle tavsiye ederim. Serinin ikinci kitabını okuduktan sonra saha detaylı yorum gelecek. Temin eden
2023 84. kitabı
Elimden bırakmadan heyecanla okuyayım, nabzımı yükseltecek bir maceranın içinde savrulayım, okurken merak ettirip beni araştırmaya yönlendirsin, karakterlerle birlikte, kötülere göz açtırmayayım ama bunu yaparken aklımı da kullanayım , üstelik bir de seri olsun ki doya doya okuyayım mı diyorsunuz? Tamam işte buldunuz. @kilit.anahtar.kapi üçlemesi sizi tadı damağınızda kalacak, ufkunuzu genişletecek, bir sürü şey öğrenmenizi sağlayacak şahane bir maceraya davet ediyor. Üstelik bu macera daha çocukluğundan itibaren okumaya ve yazmaya sevdalı sakin ve dingin diliyle olanı biteni bize tane tane akıcı ve anlaşılır bir şekilde anlatan @ysrzdmrrr #yaşarözdemir ‘in kaleminden geliyor bize. Hal böyle olunca gerçekten bana güvenin tadından yenmez bir seri çıkıyor ortaya. İlk kitap nasıl bitti anlamadım ve devamı için de sabırsızlanıyorum ama önce biraz olayları sindiremem ve kitabın işaret ettiğim o araştırmaları yapmam için zaman vermem lazım kendime. Peki ne anlatıyor bu seri derseniz vallahi ben pek kitapları olduğu gibi anlatmam bilirsiniz. Ben haberdar ederim bakın şurada nefis bir kitap var derim. Azıcık da meraklandırırım sizi. Okuyup okumamak tamamen size kalmış. Öyleyse azıcık anlatayım yine. Farklı mekanlarda, farklı hikayelerden geçip gelmiş pek çok farklı karakterimiz var. Hepsinin ortak noktası canlarının bir şekilde yanmış olması ve kötülüğe karşı bir araya gelecek olmaları. En önemlisi bu insanlar iyiler, iyi olmak zorundalar çünkü karşılarında kovalamaları hata yapacaklarını önceden tahmin edip önlerine geçmeleri gereken kötüler ve kötülükler var. Ben en çok Demir’i sevdim desem size. Vallahi ayrımcılık yapmıyorumÇünkü Demir’in hikayesi çok dokundu bana ama size anlatmayacağım tabi abisinin başına gelenleri Bu kitabı Demir olup okudum desem abartmış olmam. İki
2020 47. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2020 22:23
Farklı deneyimler insanın ufkunu genişleten en önemli araçtır. Neden bu cümle ile başladım?  Çünkü bilim-kurgu türüyle, 3 kitaplık Kilit serisinin ilk kitabı aracılığıyla tanışmış oldum. Birden çok kendi alanında uzman karakterin içinde yer aldığı, sisteme karşı çıkışı, adalet arayışını, özgürlük mücadelesini konu edinen Kilit, teknolojinin zirvesinde ve tarihsel bilgileriyle çok farklı bir doyuruculuğa sahip. Her biri başka yaşamlara sahip ama aynı amaç etrafında toplanan insanların hikâyesi bu. Oldukça gizemli, sürükleyici ve basit olmayan ama insanı içine çeken nitelikte dili ve kurgusuyla beraber insanda okuma isteği uyandırıyor.  Öyle ki kitabı elinize aldığınızda 'şu kadar okuyup bırakırım' deseniz de bırakamıyorsunuz. Zaten içerik olarak oldukça geniş çaplı araştırma yapıldığı belli olan, geçmişe dair ülkelerce gerçekleşmiş olaylara perde aralayan, detaylı bilgi veren pek çok cümle sizi sarıp sarmalıyor. Kurgusal bazda da teknolojik yeterlik sayesinde ulaşılmaya ve çözülmeye çalışılan şifre için oldukça donanımlı bilgiler ve alengirli olaylar mevcut. Kaliteli bilim-kurgu filmi severlerin ve merakı olanların zevkle okuyacakları bir kitap Kilit. Kitabın son sayfasını çevirdiğimde nefesimi tuttuğumun farkına varamayışım kitabın tam olarak nasıl bir yapıya ait olduğunu gösteriyor. Birbirinden farklı ülkelere mensup insanlar, bambaşka ülkeler şehirler oluşu kitabı her elime aldığımda olayın hangi karaktere ait olduğunu bulmakta zorlasa da bir müddet sonra akıcı şekilde ilerledi. Size tavsiyem çok ara vermeden bir çırpıda okumanız, böylelikle olayların heyecanında ve anlatılanlarda kopmalar yaşanmayacaktır. Bilim-kurgu türüyle tanışmamış olanlara güzel bir başlangıç yaptıracak; tanışanlara ise kaliteli bir kurgunun zevkini tattıracak bu eseri herkese tavsiye
Puan vermedi
Merhaba haftasonunu güzel geçireceğiniz bir serinin ilk kitabıyla karşınızdayım. @ysrzdmrrr kaleminden @fenikskitap tarafından yayınlanmış Kilit adlı romanı okudum. Kurgu itibariyle bana farklı gelen bir kitap oldu.Sadece bir şifre dünyanın farklı yerlerinde farklı yeteneklere sahip insanları buluşturan.Tüm bu insanların tek ortak noktaları süregelen hayatlarında çektikleri sıkıntılar,bozulmuş düzen içinde tek yapılması gereken bu düzene ayak uydurup hayatta kalabilmek,aynı zamanda bozulmuş olan düzeninde tekrar sağlayabilmek peki ya bunda başarılı olunacak mı??? İlk bölümde kafa karışıklığı yaratan bir kitap olsada ikinci bölümde taşlar yerine oturmuş oluyor.Oldukça akıcı ilerleyen bir kitap oldu benim için,ben devam kitabı olan Anahtar ile bu sürükleyici seriye devam ediyorum.Sizlerede şimdiden keyifli okumalar dilerim yazarın kalemi daim olsun. @oasisbooks_ @ddilekblog #yaşarözdemir #ddilekblog #fenikskitap #oasisbooks_
2020 112. kitabı
Bilim-kurgu okumayı sevenler burada mı? Ya sevmeyenler burada mı? Bu kitabı okuduktan sonra seven sevmeyen herkes bu türü okumak isteyecek benim gibi, iddia ediyorum. . Kitabın arka kapak yazısını okuduğumda kitaba olan merakım artmıştı. Ve okuduktan sonra arka kapakta anlatılandan çok daha fazlasını buldum. . Hayal gücünün sınırlarını zorlayan, büyük bir bilgi birikiminin de aktarıldığı, oldukça başarılı bir kurgusal roman. Okudukça yazarın tarih, coğrafya, dünya politikası, sosyoloji, psikoloji, kimya, matematik ve kriptoloji alanlarının her birisinde bir uzman kadar bilgi sahibi olduğunu ve bu bilgileri kurgunun içerisine mükemmel bir şekilde oturttuğunu gördüm. Kitap bana göre dâhi bir zekanın ürünü. Onun için çok kıymetli. . Biz gerçekten özgür müyüz? Yoksa sadece özgür olduğumuz yalanına mı inanıyoruz? İşte bu sorunun cevabı bu kitapta. . Dünya üzerinde oynanan siyasi ve sosyolojik oyunlar, elit zümre ve onların köleleştirdiği insanlık.. Din ve teknoloji ile uyuşturulan zihinler... . Bir şifre; sosyal medya ile dünyanın farklı yerlerindeki insanlar iletişime geçiyorlar ve sonrasında bir araya gelerek, dünyanın mevcut düzenine karşı mücadeleye girişiyorlar. Bakalım başarılı olabilecekler mi? . Ortadoğu da yaşananlar, kimyasal ilaçlar ve silahlar, buğday... savaşlar, katliamlar, suikastlar, intihar gözüken ölümler... . Kilit, Anahtar, Kapı serisinin ilk kitabı. Her bir sayfasını merak ederek okudum. Çok heyecanlı bir yerde bitti ve ben kitap bitti diye üzüldüm. Serinin devamını beklemeye başladım bile. Yazarımız lütfen elini çabuk tutsun. . Kitaptaki her bir karakteri ben çok sevdim. Demir Gökçe, Mohammed, Arroya, Lead, Arniti, Kimyager, Senatör ve diğerleri. Onların yaşadıkları ve hayat felsefeleri çok güzel anlatılmış. Kötü karakterleri bile sevdim. O kadar
2021 68. kitabı
Bazı harika kitaplar kendilerine okuyucu dediğimiz gurühun yorumlarında heder olurlar maalesef. Buna bir örnektir yukarıda gördüğümüz kitap. Dilerim hakkıyla okuyacak, hakkıyla anlayacak, hakkını vererek yorumlayacak insanların eline geçer. Çünkü bu gördüğünüz eser ne arka kapakla ne de bir iki alıntıyla anlatılıp tavsiye edilecek gibi değil. Umarım hakkıyla size anlatabilirim diyorum. . Kitaba geçmeden önce sayın yazarım @ysrzdmrrr cesur kaleminizin, ince gönlünüzün, olağanüstü zeka ve araştırma kabiliyetinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemin sizin gibi kalemlere çok ihtiyacı var. . ... Kilidi farkettiğimizde vazgeçersek, kapının arkasında neler olduğunu öğrenemeyiz. Bu yüzden ne pahasına olursa olsun anahtarı aramaya devam etmeliyiz... 408 sayfalık kitabın özü bu alıntıyla içine çekecek sizi. Ufkunuzu çok geniş tutun. Amerika başta olmak üzere Suriye, Afganistan, Irak, İran, Rusya, Türkiye gibi dünya üzerinde başı çeken ülkelerin altyapısını, arkasındaki yüzü, görünmeyen, bilinmeyen gerçekleri hiç düşündünüz mü? İçimizden örnekler vereyim Atatürk ve Atatürk sonrası dönemini, Türkiye'nin NATO üyeliğini, 1960 ve sonrasındaki 1980 darbesini, ve yakın geçmişimizde yaşadığımız 2016 yılındaki neredeyse ülkeyi ele geçirmek üzere olan cemaat yapılanmasını hiç enine boyuna düşündünüz mü? Kendi şahsıma cevap vereyim bu kadar asla. Bu gördüğünüz kitap beni öyle derin araştırmalara itti ki, bir yazarın ilk kitabı bu denli dolu doluysa ben ne okudum bunca zaman dedim. . Kitabımız Demir Gökçe'ye çözmesi için gönderilen bir şifreli mesaj ile başlıyor. Kriptoloji dalına hayran olan ben şifrenin çözüm aşamasında resmen gözümü bile kırpmadan okudum. Şifre bizi Suriye'deki bir halife ve adamlarına götürüyor, El-Figrani. Hedeflerindeki isim gerçekleri bulmak ve ortaya koymak için
2024 9. kitabı
Kilidi fark ettiğinizde vazgeçerseniz kapının arkasında sizi neyin beklediğini asla öğrenemezsiniz... . . İnsanı bedenen ameliyat etmek için uyutmak, ruhen ameliyat etmek için uyandırmak gerekir... . . "Bir atasözümüz şöyle der: Başkalarına yaramayan akıl, sahibine zarar verir... . . "Adalet terazisini tutarken elimiz titrememeli, titrememeli ki terazinin kefelerindeki kıvılcımlar yanımıza düşüp yangına dönüşmesin!" . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım. Çok merak ettiğim üçlemenin ilk kitabının yorumu ile geldim... Gizem, entrika, felsefe, tarih, siyaset, güç oyunları , iyi ve kötünün savaşı için hazırsanız başlıyoruz . . Kitabın kapağını araladığınızda, farklı ülkelerden farklı insanlarla tanışacaksınız arkadaşlar.. Önce, hayat hikayelerine ortak olacak, onları tanıyacak, sonra 18 yüzyıldan itibaren süregelmiş bir kaosun tam ortasında bulacaksınız kendinizi... Eserimiz bizleri, 16 Mayıs 2018 ile 19 Temmuz 2018 tarih aralığına götürüyor... ABD, Tayland, Yeni Delhi, Afganistan, Suriye, Büyük Okyanus, Fransa, Türkiye gibi Dünyanın farklı ülkelerinden, aynı amaç doğrultusunda mücadele veren insanlar, kötülerin aklın sınırlarını zorlayan planları, iyilerin bitmeyen çabaları derken sayfalar arka arkaya çevriliyor, macera hız kesmiyor . . Dolu dolu doyurucu bir okuma deneyimine davetisiniz... Siz ilk kitabı okurken, ben hemen serinin diğer kitabına gidiyor, fark ettiğim kilidin anahtarını arıyorum... Kitapla Kalın
2020 32. kitabı
Merhaba, Nasılsınız? Sevgili arkadaşım Ebru DegirmenciEbru Degirmenci tavsiyesi ile okuduğum @ysrzdmrrr kaleminden ve @fenikskitap'dan çıkan #Kilit kitabının yorumuyla geldim . .. Bir şifreden yola çıkarak büyük bir maceraya atılmaya hazır mısınız? Hem de hiç ummadığınız kadar büyük bir macera... . Erdem'e gelen bir şifre ile başlıyor kitabımız. Gelen bu şifre o kadar karışık olmasına rağmen çözmesi için çok kısa bir zamanı vardır. Peki bu şifrede neler gizli? . Farklı ülkelerde yaşayan, birbirinden farklı insanların aynı amaç uğruna hareket etmesi... Düzene baş koyma, adalet, yolsuzluk, suikast ve şifreler... . "Kilitte bahsi geçen kişi ve olaylar hayal ürünü olmakla beraber unutulmamalıdır ki bu hayal gücünün bir sınırı vardır." Kitabı okurken de hayal gücünün zorlandığını net bir şekilde görüyoruz... .. İnanılmaz akıcı, konusu ile herkesin okumasını tavsiye edeceğim bir eser. Buram buram emek ve araştırmanın izlerini görüyoruz okurken. Bir serinin ilk kitabı olan Kilit o kadar heyecanlı bir yerde bitti ki merakla devam kitabını bekliyorum .
2020 98. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2020 02:26
#kitapyorumu Farklı ülkelerde başka yaşamlara sahip ama aynı amaç uğruna bir araya gelen insanların hikâyesi. Bir yanda abisinin intiharının sebebini bilmeyip yıllarca düşünen Demir. Ailesinin fabrika yangınında kaybeden Aditi. Daha birden fazla karakterin adalet arayışı. İhanetler, yolsuzluklar, suikaste kurban gidenler... Mükemmel bir kurgu. Çok severek okudum ama yaşadığım heyecan ve duyguyu anlatamıyorum. Kitap öyle bir yerde bitti ki yazarımızın 2.kitabını merak ediyorum. Bu tarz kitaplar herkese hitap etmeyebiliyor. Ama ben yinede herkese tavsiye ederim. Okuduğunuzda anlayacaksınız çok fazla araştırma ve emek olduğunu. Yazarımızın kalemi daim olsun. Arka Kapak yazında beğendiğim bir bölüm bırakıyorum İşte Kilit, böylesi bir düzen’in çarkları arasında ezilmemek için direnen, dünyanın farklı yerlerinde olmalarına rağmen yolları kesişen, geçmişte düzen’in dehşeti ile yüzleşmiş bir grup insanın mücadelesini gözler önüne seriyor. Bu mücadelede hedef nettir: İnsanlık tarihi kadar eski ve amansız bir kavgada ateşin toprağı alt etmesini önlemek!..