Puan vermedi·490 syf.····Okunma: 10 Haziran 2021 00:02 Siyasi görüşünü tasvip etmediğim
nöbel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk,1969-2012 arasında İstanbul’da sokak sokak dolaşarak bozacılık,yoğurtçuluk,pilavcılık,dondurmacılık,otopark bekçiliği ve köy dernek işlerini yapan Mevlüt’ün garip bir hikayesini anlatmaktadır.
İstanbul sokakların çeşit çeşit insanla dolması,eğitim sistemindeki uygulanan hatalar,sağ-sol çatışmaları,siyasi darbeler,İstanbul’un betonlaşmasını konularına eserinde değinmektedir.
Asıl mevzu Mevlut yazdığı aşk mektuplarından sonra kaçırdığı sevgilisi hakkında neden bir kafa karışıklığı yaşıyor?Bu karışılığı uzun süre içinde muhafaza ediyor?Aşkta insanın niyeti mi daha önemli yoksa kısmeti mi?Mutluluk veya mutsuzluk bizim seçimlerimize mi bağlı yoksa bizim dışımızda gelişip başımıza gelir?
Sade dil ile yazılmış bu akıcı romanı okudukça sorunların cevabına ulaşacaksınız,çok keyf alacaksınız.