2021 13. kitabı
Gercekten cok zorlanarak bitirdim bu kitabı, bu kadar beklenti yaratmasa belki cerezlik keyif alarak okudugum bir kitap olabilirdi. Fakat grisha evreninin potansiyeli harcanmış gibi hissettirdi. Bir miktar sinirlilik ve hayalkirikligi var. --- Nikolai karakterinin kattığı renge ragmen okurken oldukca yoruldum. Alina nın varolan dünya duzeni ve sorunlarin çözümü hakkında kendisine ait tek bir planının olmaması, herseyi yoksaymaya bırakıp gitmeye bu kadar meyilli olmasi ve buna rağmen işin sonunda insanlara, masumlara deger veriyor gibi gösterilmeye çalışilmasi cok samimiyetsiz geldi. (özellikle masumluk ve suçluluk kavramlari bu kadar goreceliyken), İlk kitapta Karanlıklar efendisi kendisine göre nasil hakli bir plan yaptiysa bu kitapta da Nikolai kendisine göre çözüm üretmeye çalıştti.Tabiki de aynı kefede değil fakat en azından fikirleri olan bu ikiliye Mal ve Alina'dan daha cok saygı duydum.Sürüklenen bir ana karakter ve şişirme erkek arkadasindansa bu karakterlerin hikayelerine odaklanmayi yeğlerdim. Üçüncü kitabi okur muyum emin degilim.
Roman
Kuşatma ve FırtınaLeigh Bardugo · Martı Yayınları · 20145,4bin okunma