2021 5. kitabı
#okudumbitti @ciniusyayinlari @firatdemir2506 Herkese yeniden merhaba. Umarım iyisinizdir. Bugün 10 farklı öyküden oluşan "Mübrem" ile sizlerleyim. Her birisi birbirinden farklı konular barındırırken birçok ders verebilecek nitelikte öyküler. Yazım ve anlatım gayet akıcı. Bunun yanı sıra betimlemeler de gayet kaliteli. Her şey gayet güzel ancak sıkıntılı olduğunu düşündüğüm konularda var. Bazı cümleler gerçekten devrik. Onun yanı sıra noktalama ve yazım kurallarında da bazı hatalar bulunuyor. Yazarın ilk kitabı olduğu için gayet doğal buluyorum. İkinci kitabında bu konuda daha da geliştiğinden eminim. ** -İlk öykümüzde Arif ile Ankara da buluştuk. Bakkaliyesi Muharrem amcanın yakarışlarından bahsettik. Bu yakarışlar içinde bulunduğumuz toplumun git gide birbirinden uzaklaşması ile ilgiliydi. Sizce de zaman geçtikçe insanlar birbirinden uzaklaşıyor muydu? -Son öykümüz ise "Şehit Evladı" başlığı altında yürek burkan bir öyküydü. Bir kahramanın oğlunun ağzından yazılmış bu satırlar gerçekten iz bırakabilecek satırlardı. Atalarımızın emanet ettiği bu vatanı koruyan tüm şehit, gazi, asker, polis ve daha onlarcasına selam olsun. "İnsanlar çoğaldı oysa ben bu insanlar içinde, bu dükkanda yalnız kaldım evlat." "Annesi ona 'Bu dünyada senden başka kimsem yok.' demişti bir defasında. Ne kadar haklı olduğunu cenaze günü anlamıştı. Annesinin tek bir akrabası bile yoktu cenazede ne bir akrabası ne bir arkadaşı ne de bir sevdiği..." Bir oturuşta başlayıp birirebileceğiniz biz kitap. Tadımlık diyebiliriz. Eğer uzun okuyamıyorum ancak kaliteli kitap da bulamıyorum diyorsanız hemen bir adet "Mübrem" sahibi olmalısınız.
MübremFırat Demir · Cinius Yayınları · 202019 okunma