Mübrem - 98 s.
Merhaba arkadaşlar
@firatdmr25 'in kaleminden Mübrem ile geldim bugün Kitabımız öykü kitabı. 13 tane öykü var. Hepsi de hayatın içinden, bizi yansıtan öyküler. Akıcı, sade bir dille yazılmış. Öykü severlerin seveceği bir kitap. Öyküleri sevdim. Biraz daha uzun olsaydı daha da çok tadı kalacaktı gibi hissettim. Bir solukta okuyacaksınız kitabı. Öykülerin konusu kısaca yazarlık, İstanbul, aile içi şiddet ve bu şiddetten etkilenen masum çocuklar..
Benim öyküler arasında en beğendiğim "Kalem Tamircisi" oldu. Kalem tamircisi olmak isteyen bir çocuk.. Arkadaşları ve ailesi onun hayaliyle hep dalga geçerler. Bir kişi hariç.. Yeni sınıfındaki öğretmeni. Sınıfta hayalini anlatırken ciddeyetle öğrencisini dinleyip bozuk kalemlerini tamir ettirir...
Kitapta yapacağım tek eleştiri editöre! Yazar o kadar emek vermiş, çabalamış. Editörümüz napmış? Bir kere bile kitabı okumamış bence. Ne yazım yanlışlarını, ne noktalama yanlışlarını düzeltmiş ne de öyküler arası geçişe dikkat etmiş. Editör kısmına isminin yazılmasıyla editör olunmuyor Umarım bu yorumu görür. Görse de ne kadar ciddiye alacak bilmiyorum ama..
Yazarla konuştuğumuzda 2. basımda bu eksikliklerin düzeltildiğini öğrendim ve gerçekten çok sevindim buna
Yazarımızın daha da iyi yerlere geleceğinden eminim. Kalemine sağlık @firatdmr25 Yolun açık olsun
Kitaba BA-YIL-DIM!
O kadar kendimizi sorgulatıcı bir kitap ki hayran kaldım. Birden fazla duyguyu 10 kısa öyküde yaşadım. Her öyküyü okurken asıl soru şu oluyor bizler için: Kıymet nedir?
Her öyküde farklı cevaplar veriyorsunuz buna. Kitabın kapağını kapattığımda iyi ki okumuşum dediğim herkese tavsiye edebileceğim şahane bir kitap.
Benim karşılaştığım bir tane mantık hatası vardı ama kitabın güzelliği bunu göz ardı etmemi sağladı. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Yalnızlık, şiddet, umut gibi birçok konuda yüreklere dokunan öyküleri okumalısınız. Bırakacağım alıntılar faydalı olur umarım:)
Merhaba dostlarım nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Bugün sizlere öykü kitabı olan "Mübrem" in incelemesini yapıyorum.
Kitabın konusu az önce de bahsettiğim gibi kısa kısa öykülerden oluşuyor ve ben açıkçası öykü kitaplarını pek sevmiyorum. Bunun nedeni içinde farklı farklı olaylar olması. Bana roman olması gerekiyor. Şimdi diyeceksiniz neden aldın o halde? Ben kitabın öykü olduğunu bilmiyordum kargodan gelince öğrendim.
Kendimi zorlayarak okumaya başladım. İlk öyküsü güzeldi ama diğerlerinde sıkılmaya başlayınca artık dayanamadım ve yarısında bıraktım kitabı. Benim açımdan güzel bir okuma olmadı.
MübremFırat Demir · Cinius Yayınları · 202019 okunma
#okudumbitti
@ciniusyayinlari @firatdemir2506
Herkese yeniden merhaba. Umarım iyisinizdir. Bugün 10 farklı öyküden oluşan "Mübrem" ile sizlerleyim.
Her birisi birbirinden farklı konular barındırırken birçok ders verebilecek nitelikte öyküler. Yazım ve anlatım gayet akıcı. Bunun yanı sıra betimlemeler de gayet kaliteli.
Her şey gayet güzel ancak sıkıntılı olduğunu düşündüğüm konularda var. Bazı cümleler gerçekten devrik. Onun yanı sıra noktalama ve yazım kurallarında da bazı hatalar bulunuyor. Yazarın ilk kitabı olduğu için gayet doğal buluyorum. İkinci kitabında bu konuda daha da geliştiğinden eminim.
**
-İlk öykümüzde Arif ile Ankara da buluştuk. Bakkaliyesi Muharrem amcanın yakarışlarından bahsettik. Bu yakarışlar içinde bulunduğumuz toplumun git gide birbirinden uzaklaşması ile ilgiliydi. Sizce de zaman geçtikçe insanlar birbirinden uzaklaşıyor muydu?
-Son öykümüz ise "Şehit Evladı" başlığı altında yürek burkan bir öyküydü. Bir kahramanın oğlunun ağzından yazılmış bu satırlar gerçekten iz bırakabilecek satırlardı. Atalarımızın emanet ettiği bu vatanı koruyan tüm şehit, gazi, asker, polis ve daha onlarcasına selam olsun.
"İnsanlar çoğaldı oysa ben bu insanlar içinde, bu dükkanda yalnız kaldım evlat."
"Annesi ona 'Bu dünyada senden başka kimsem yok.' demişti bir defasında. Ne kadar haklı olduğunu cenaze günü anlamıştı. Annesinin tek bir akrabası bile yoktu cenazede ne bir akrabası ne bir arkadaşı ne de bir sevdiği..."
Bir oturuşta başlayıp birirebileceğiniz biz kitap. Tadımlık diyebiliriz. Eğer uzun okuyamıyorum ancak kaliteli kitap da bulamıyorum diyorsanız hemen bir adet "Mübrem" sahibi olmalısınız.
Kısa kısa öykülerden oluşan akıcı ve okunması keyif veren bir kitap. Öykülerde kendimizi bulabileceğimiz yerler olmuş bu da ayrı bir hava katmış kitaba başarılı bir dille yazılmış.
MübremFırat Demir · Cinius Yayınları · 202019 okunma
Değerli kardeşim Fırat Demir’in “Mübrem” isimli kitabını şimdi bitirdim. Her ne kadar kendisi sevdiğim bir arkadaşım olsa da gerçekçi bir eleştiri yapacağım için kırılmayacağını düşünüyorum. “Çok gerekli olan” anlamına gelen “Mübrem” kitabı kısa öykülerden müteşekkil. Konu seçimleri gayet güzel ancak karakter ve mekân tasvirleri yetersiz. Üzerinde biraz daha çalışılması gerekiyor. Bununla birlikte kitap, editöryal anlamda çok kötü. Normalde, yazar kitabı bitirdikten sonra dosya editöre verilir. Editör bunun üzerinde çalışır. Editöryal okuma, mizanpaj, redaksiyon ve dizginin ardından ise kitap son halini alır. Bu kitabın künyesinde de bir editörün adı geçiyor ancak bu kişinin kitabı okuduğunu bırakın, dosyayı gördüğünden dahi şüpheliyim. Kitabın içi bu anlamda yığınla hata ile dolu. Editörlük ciddi bir iştir. Künyeye isim yazdırmakla bitmez. Maalesef bu kitapta editöryal hatalar kitabın önüne geçmiş. Kitabın en baştan okunması, yazılması, sonra tekrar okunması gerektiğini düşünüyorum. Kardeşimin şevkinin kırılmamasını, çalışmalarına devam etmesini ümit ediyorum.
MübremFırat Demir · Cinius Yayınları · 202019 okunma