Hep romanlardan, öykülerden bahsediyoruz. Bizimle sevdiğiniz bir şairin birkaç dizisini paylaşır mısınız? Ben başlayayım: "Temmuz tam bu işe göredir bana kalırsa, Gel bağışlayalım birbirimizi." Turgut Uyar
5,3bin Gösterim
“ Yok bu şehr içre senin vasf ettiğin dilber Nedim Bir perî-sûret görünmüş bir hayâl olmuş sana.”
Muhteşem!
"..Sen yüzüne sürgün olduğum kadın/ Karanlık her sokaktaydın gizli her köşedeydin.."
Anlamlı... 🙏👏
Edip Cansever 🙏👏
"cesur ve onurlu diyecekler halbuki suskun ve kederliyim korsanlardan kaptığım gürlek nara işime yaramıyor rençberlerin o rahat ve oturmuş lehçesinden tiksinirim boynumda bana yargı yükleyenlerin utançlarından yapılma mücevherler sırtımda sağır kantarı gizli bilgilerin mataramdaki suya tuz ekledim, azığım yok uzun yola çıkmaya hüküm giydim."
🙏👏
Öyle bir şehre yerleş ki, Küçük olsun fakat bizim olsun. Sokaklarında tanımadık yüz, Ensesine şamar atmayacağın kimse dolaşmasın. Her ağacına elin, Her karış toprağına terin değsin. Ve kuytu evlerden birinde Senden habersiz ölenler olmasın. Bedri Rahmi Eyüpoğlu
🙏👏
Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana Yarabbi Taşınacak suyu göster, kırılacak odunu Kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde Bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin Tütmesi gereken ocak nerde? İsmet Özel
İsmet Özel 🙏👏