2021 2. kitabı
Eğer ben gibi ilk defa mitolojik bir tür okuyacaksanız bu kitaptan başlayabilirsiniz.Fakat beklentiniz çok yüksek olmasın. Mitoloji ve maceranın harmanlanmış hali.Mitoloji ile çok ilgili değilseniz ilk okumaya başladığınızda karşınıza çıkan mitolojik isimler ve kelimeler biraz kafa karıştırabilir fakat kitabın arka kısmında bunların anlatıldığı ufak bir bölümün olması kitabı anlamayı daha da kolaylaştırıyor. Kirke'nin annesi akarsu ve pınarların koruyucusu olan Perseis, babası ise Helios'tur. Kirke tanrıların en güçsüzleri anlamına gelen nyphmadır.Aile tarafından çok sevilmeyen ve ailesi gibi her türlû eğlence ve doyumsuz yemek davetlerine katılmayan kendini sürekli bu tür ortamlardan uzak tutan bir karakter. Kendini gücünü aşık olana kadar keşfedememiştir. Aşık olduğu adamın bir insan olması ve onu bir tanrıya dönüştürmesi kendi gücünü keşfetmesini sağladı.Fakat sevdiğim dediği adamın başkasıyla evleneceğini duyunca evleneceğı nypmhayı canavara dönüştürdü. Bu olaydan sonra Kirke cadı olduğunu ve neler yapabileceğinin öğrenmişti. Diğer tanrılar tarafından ceza verilecekti. Aslında bu ceza diğer tanrılar için sürgündü. İlk başlarda Kirke içinde sürgün gibi gözüksede aslında Kirke'nin kendini ve güçlerini keşfetmesi için ona vaad edilen tehlikeli ve sonu gelmez bi yolculuk hikayesinin en başıydı. Eğlenceli fakat bu neden olmaz/olmadı dediğimiz noktalar olabilir. Mantığıma oturmayan bazı noktalar olduğu ve sonu daha güzel bitirilebilirdi dediğim için çok sevemedim.
Roman
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,3bin okunma
1.220 Gösterim
Yedi Kollu Şamdanın İzinde arkeoloji ve polisiye romanımı incelemeniz için öneriyorum. Saygılarımla