Kitap Okuma Grubumda Bu Ay Bilimkurgu Okuyoruz!
Her ay 2 kitap okuyup ve 1 film izleyip bunları ay sonunda karşılıklı yayınlarla tartıştığımız kitap okuma grubumda ağustos ayı bilimkurgu kitapları okumalarına giriş yaptık. Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabını okuyup Cumhuriyet dönemi ve sonrasındaki Türk edebiyatını kitaplarla ve Veda filmiyle tartıştığımız temmuz ayından sonra ağustos ayında Telegram grubumdaki arkadaşların da kitap önerileri ve oylarıyla birlikte bilimkurgu, Ursula K. Le Guin ve Mary Shelley kitapları ayı yapıyoruz! 🤓 Bu kapsamda ağustos ayında bilimkurgu okumaları için oylamalarla belirlediğimiz Yerdeniz Büyücüsü ve Frankenstein kitaplarını okuyup bilimkurgunun edebiyattaki yeri, Ursula Guin ve Mary Shelley'in bize ulaştırmak istediği sosyal mesajlar, yazarların yazım tarzları, bilimkurgunun diğer edebi türlerle olan farkları ve daha pek çok şey hakkında tartışacağız. Ağustos ayının ardından eylül ayında da Karen Armstrong’un Tanrı'nın Tarihi kitabıyla bir dinler tarihi ayı yapacağız. 1 yıldır her ay farklı türlerden kitaplar okuyup kitap okuma kültürümüzü olabildiğince genişletmek için çabalıyoruz bu grupta. Benle ve farklı bakış açılarına sahip pek çok okurla birlikte kitap okumak-tartışmak, kitap okuma grubuma katılmak ve detayları öğrenmek için bana mesaj atabilirsiniz. 🤓
12,8bin Gösterim
Çok güzel bir etkinlik olmuş ama 'Yerdeniz Büyücüsü' bir seri ve fantastik. Onun yerine 'Karanlığın Sol Eli' bilimkurgu olarak tercih edilebilirdi bence Ursula için :)
Oğuz Aktürk
Değerli önerileriniz için teşekkür ediyorum dostlar, dikkate alacağım♥️
Oğuz Aktürk
Bugüne kadar okuyup tartıştığımız bütün yazarlar ve izlediğimiz bütün filmlerin listesi: Mayıs 2020 (Albert Camus ayı) : Albert Camus, Sisifos Söyleni ve Yabancı Zeki Demirkubuz, Yazgı filmi Haziran 2020 (Goethe ayı) : Goethe, Genç Werther'in Acıları ve Faust Philipp Stölzl, Goethe’nin Bir Aşkı filmi Temmuz 2020 (Rus edebiyatı ayı) : Turgenyev, Babalar ve Oğullar Dostoyevski, Yeraltından Notlar Dostoyevski, Puşkin Konuşması Zeki Demirkubuz, Yeraltı filmi Ağustos 2020 (Oğuz Atay ayı) : Oğuz Atay, Korkuyu Beklerken Oğuz Atay, Oyunlarla Yaşayanlar Yıldız Ecevit, Ben Buradayım Peter Weir, Truman Show filmi Eylül 2020 (Kalın kitap ayı) : Gonçarov, Oblomov Orson Welles, Citizen Kane filmi Ekim 2020 (Distopya ayı) : George Orwell, 1984 Aldous Huxley, Cesur Yeni Dünya Yorgos Lanthimos, The Lobster filmi Kasım 2020 (Kurgudışı ayı - sanat ve varoluşçu psikoloji) : John Berger, Görme Biçimleri Rollo May, Kendini Arayan İnsan Lucy Walker, Waste Land filmi Aralık 2020 (Yeraltı edebiyatı) : Hakan Günday, Kinyas ve Kayra Chuck Palahniuk, Dövüş Kulübü Mathieu Kassovitz, La Haine filmi Ocak 2021 (Şiir ayı) : Nazım Hikmet, 835 Satır İsmet Özel, Erbain Lee Chang-dong, Poetry (Shi) filmi Şubat 2021 (Uzakdoğu edebiyatı ayı) : Yukio Mişima, Denizi Yitiren Denizci Haruki Murakami, İmkansızın Şarkısı Hayao Miyazaki, Rüzgarlı Vadi animesi Mart 2021 (Kadın hakları ayı) : Clarissa Pinkola Estes, Kurtlarla Koşan Kadınlar Margaret Atwood, Damızlık Kızın Öyküsü Marjane Satrapi, Persepolis filmi Nisan 2021 (Psikanaliz ayı) : Sigmund Freud, Günlük Yaşamın Psikopatolojisi Sigmund Freud, Psikanalize Giriş: Rüya Erich Fromm, Sevme Sanatı David Lynch, Mulholland Dr. filmi Mayıs 2021 (Varoluşçuluk felsefesi ve Budizm ayı) : Jean Paul Sartre, Varoluşçuluk ve Duvar kitapları Hermann Hesse, Siddhartha Nuri Bilge Ceylan, Kış Uykusu filmi Haziran 2021 (Ahmet Hamdi Tanpınar ayı) : Ahmet Hamdi Tanpınar, Hikayeler Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü Ingmar Bergman, Yaban Çilekleri filmi Temmuz 2021 (Mustafa Kemal Atatürk ayı) : Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk Can Dündar, Mustafa filmi Zülfü Livaneli, Veda filmi
Frankenstein’ı İthaki'den okumayın, yazım yanlışları çileden çıkarıyor bir müddet sonra. İş Bankası da çıkarıyor aynı kitabı, o daha iyidir muhakkak.
Ikisinden de okudum, çok seviyorum :)
Bakalım biz nasıl bulacağız 🤓