Stefan Zweig / Olağanüstü Bir Gece
1914 yılında şehit düşen Baron Fredrich'in masasının üstünde bazı notlar bulunuyor ve değerlendirmesi istenilerek, Fredrich'in ailesi tarafından Stefan Zweig'e veriliyor. Stefan Zweig bu notlarda herhangi bir değişiklik yapmadan yalnızca adını değiştirerek yayımlıyor.
Yazılanlara göre Fredrich'e annesi ve babasından bütün hayatını refah içinde geçirmesine yetecek kadar yüklü bir miras kalıyor. Fredrich ise tüm saygın insanların yaşadığı gibi yaşamaya, hobiler edinmeye, kaliteli çevre ve arkadaşlar edinmeye kullanıyor kendine kalan mirası. Ne isterse ona ulaşabiliyor ve birşeylerin olması için hiç uğraş sarfetmiyor, zorluklardan da geçmiyor. Zamanla bu durum Fredrichde kayıtsızlığa, sonu gelmez bir ilgisizliğe ve duyarsızlığa yol açıyor. Artık hayattan keyif alamayan ve bomboş yaşayan bir insana dönüşüyor. Ama Fredrich gerçekten yaşadığını hissetmek; birşeyler için çabalamak, korkmak, üzülmek, heyecanlanmak.. istiyor. Ve kendini tekrar bulmasını sağlayacak o olağanüstü geceyi yaşıyor..
Fredrich'in hikayesi bana çok samimi geldi. Okurken keyif aldım ve histerikçe yaptığı hareketleri "yine ne yapacaksın" diyerek okudum. Tıpkı Fredrich'in yaptığı gibi çoğu defa nefesimi tutarak okudum. Bence Olağanüstü Bir Gece'ye şans vermelisiniz. Olağanüstü Bir GeceStefan Zweig