.
“İnsan hiçbir şeyin önünde düşmemeli ve alçalmamalı. Kendi dışında ve içindeki güçlere karşı vereceği sonsuz mücadele ve ortaya koyduğu kültür mirasıdır insan yaşamı.”
.
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m:
“(….) Ucuzun, hep aşağı doğru yürümenin, hep hazır yemenin, hep uyumanın rahatını sevmez güneş adam… Yezid nasipsizliği tiksindirir onu. Bilir ki; varolmak, ışıkla dost olmaktır. Bu da, yürümeyi gerektirir… Bilir ki; karanlığı kovmak, aydınlığı kucaklamaktır. Bu da, dikenli yollardan geçmeyi gerektirir…” ( #259284112 )
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m:
“İz bırakanlarla senin aranda basit bir fark var sadece.Onlar ömür boyu gayret ediyorlar; Sen ömür boyu hayret ediyorsun.” ( Mehmet Âkif Ersoy ) ( Daha fazlası; #148653726 )
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m:
“Kişi olsun toplum olsun bir gün gelir ki yorulur, yorulunca dinlenmek ister ve dinlenince bulunduğu makamı ve yeri kaybeder.” ( #176603635 )
.
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m:
“Siz kimsiniz? Kendinizi nasıl anlatırsınız? Sizi farklı kılan ne? Bu dünyaya ne gibi eşsiz katkılarda bulunmaya geldiniz? Sahip olduğunuz muhteşem olasılıkları nasıl gerçekleştirebilirsiniz?” ( #252407497 )
.
İnsanın bu yönde verdiği mücadelenin “ortaya koyduğu kültür mirası” gibi bir çıktısının, ya da eşliğinin, olması güzel ve de anlamlı... Yoksa sadece düşmeme, alçalmama mücadelesi vermek ama ortada bir yaşantı, bir kültür olmaması garip olacaktır.
Diye düşündüm, düşünüyorum.