·272 syf.····Okunma: 24 Ağustos 2021 20:35 Spoiler-----
Kitap bilim kurgu olarak geçse de pek bilim kurguluk yanı yok maalesef, daha çok dram ağırlıklı. Ancak ben kitabı beğenmedim. Dili sade, edebi bir yanı yok. Kuru kuruya anlatılmış gibi. Ayrıca tam bir temele de oturtulamamış. Çocuklara klon oldukları, ileride bağışçı olacakları hiçbir zaman açık açık söylenmese de, gözetmenleri tarafından küçük yaşlardan itibaren yapılan imalarla çocuklar durumu hissediyorlar aslında, bu şekilde büyüyorlar. Belki o yüzden gitmeyi düşünmüyorlar. Yani kaçmak da demiyorum çünkü istedikleri zaman gidebilirler aslında. Bu çocukların klon olduğunu belli eden, onları diğer insanlardan ayıran bir şey yok ki. Neden sadece hayal kurmakla yetiniyorlar ben anlamadım. Yani tabi ki boyun eğen, durumu olduğu gibi kabullenenler çıkacaktır ama hepsi mi boyun eğer?
Bu kitap bana biraz aksiyon filmlerinin başını anımsattı. Hani aksiyon filmlerinde konuya girene kadar sıkıcı olur ya bu kitabın tamamı o aksiyon filminin başlangıcı işte. Kitabın ortalarında da resmen ergen draması okuyoruz. Neyin ne olduğu ancak son sayfalarda belli oluyor.
Kitabın dili akıcı demek bile gelmedi içimden. Dümdüz, kupkuru bir anlatım var kitapta. Maalesef sevemediğim bir kitap oldu.