2021 97. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 14:40
Ahmet Ümit'ten 5-6 yıl önce Beyoğlu'nun En Güzel Abisi kitabını okumuştum. Fakat romanların siyaset veya siyasi düşünceler içermesini sevmediğim için bir daha okumamaya karar vermiştim. İstanbul Hatırası çok popüler olduğu için son olarak bir de onu okuyayım dedim. Kitap polisiye bir roman. Yazarın pek çok kitabının da(sanırım 7 kitap) başkarakteri olan Nevzat Başkomiser başkarakterdir. Yan karakterler Ali Komiser ve Zeynep(komiser olarak geçiyor mu tam hatırlayamadım ama polis). Nevzat ve Zeynep karakterlerini sevdim lakin Ali karakterini hiç sevmedim. Düşünceleri, peşin hükümlü olması, önyargıları olsun hiç mi hiç sevmedim. Olaydaki seri cinayetlere gelirsek, sonunu hiç beklemiyordum. Az buçuk polisiye roman okuduysanız, başta değinilen hiç bir şüpheli asıl suçlu olmaz. Bu düşünceyle olayı çözmeye çalıştım ama çözemedim. Daha dikkatli okusaydım belki çözebilirdim, bilemiyorum. Bir polisiye romana göre çok uzun geldi bana. Diğer okuduklarım genelde 350-400 olur ama bu kitap 560 sayfaydı. Oku oku bitmedi :D İstanbul'a hiç gitmedim, gidemedim. Gitmediğim bir yerin tarihini okumak sürekli gidip görme isteği uyandırdı bende. Keşke orada olsaydım okudukça olayın geçtiği yere ben de gitseydim dedim. İnşallah maaşım olunca giderim :) İstanbul'un ilk isminin de Byzantion olduğunu bilmiyordum, bu kitapla öğrendim. Geçen tarihi mekanların tarihlerini de bilmiyordum, efsanelerini veya hikayelerini okumak hoşuma gitti. Aslında ben tarih derslerini ve tarihi anlatan kitapları sevmem ama artık sevmeye başlıyorum sanırım. Güzel bir polisiye romandı, tavsiye ederim. İyi okumalar.
İstanbul HatırasıAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201943,2bin okunma