·160 syf.····Okunma: 04 Eylül 2021 13:21 İbrahim Mardin’i tanımamda,bugünü ve kendimi sorgulamda güzel bir yolculuktu. Hüzne aşina yüreğime kızdım; Meleknaz, Zilan, ölen Nergis ve doğan Nergis’i tanıyınca. Bir ablanın kardeşinin onca yaşadığına katlanmaktan ziyade küçücük kardeşinin cansız bedenini taşlara gömmesi derinden yaraladı beni. Zilan hüzünden, acıdan çok fazlasıydı.Seni unutamayacağım Zilan. Nergis, ismi güzel kaderi güzel olmayan iki ayrı can.Birini doğuşuyla diğerini can verişiyle hep hatırlayacağım. İkisi de bu hayatın yeniğiydi. Meleknaz sen acıdan farklı bir çizgi başka bir boyuttun adını koyamadığım, sanırım İbrahim’in dediği gibi “tarumar “ seni tarif eden tek kelime. Kitaplığımın en çok sarı yapraklarının olduğu köşede sonbaharıma eşlik edeceksiniz. Batı ve doğu arasında gittim geldim okurken, ne kadar da saçma şeylermiş hüzünlendiklerim,”insanlar nelerle mücadele ediyor” dedim. İbrahim’le ben de kendimi sorguladım. Allah’ın varlığına tüm yüreğimle inanan biri olarak tanrı kelimesini çok sevmiyorum “tanrı dünyayı altı günde yarattı şimdi dinleniyor,hiçbirimizin yaşadığını ,çekilen acıları,haksızlıkları görmeyişi ondan şu an dinleniyor” dediği yerleri tasvip etmesem de okuduğum kaliteli kitaplardan bir tanesi oldu. Tavsiye edebileceğim kitaplardan okuyacaklara sorgulamalı okumalar diliyorum.