Uzun bir süredir (yaklaşık 5 yıl) insan bedeni, anatomisi ve fizyolojisi hakkında derli toplu bir kitap arıyordum. Ancak okuduğum kitapların büyük bir çoğunluğu, konunun uzmanı olmayan okurlar tarafından anlaşılamayacak akademik kitaplar veya ders kitaplarıydı. Okuduğum makaleler ve nispeten daha anlaşılır bir dille yazılmış kitaplar ile merakımı tatmin etmeye çalıştığım bir dönemde, Domingo Yayınevinin henüz Mart 2021 tarihinde bastığı bu kitaba bir şans vermek istedim. Yazar Bill Bryson’ı diğer kitabı Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi kitabından tanıdığım için (ki o kitap da muhteşemdir) beni hayal kırıklığına uğratmayacağını düşünüyordum. Kitabı o kadar çok beğendim ki, beni hayal kırıklığına uğratan tek noktası sadece 23 bölümden oluşuyor olmasaydı. Sanki yazar beni görmüş ve benim insan biyolojisini anlamama yardımcı olmak için bu kitabı yazmış gibi hissettim. İnsan beyninden bağışıklık sistemine, aynı vücudu paylaştığımız mikroplardan uykuya pek çok mesele oldukça anlaşılır bir dille ele alınmış. Muhakkak okumanızı tavsiye ederim.