Bu değerli kullanıcı kılavuzu kitabımızla ilgili çok az inceleme olması beni üzdü çünkü gerçekten her insanın; bedenini tanımak isteyen, fiziksel ve zihinsel bağlantılarını keşfetmek isteyen, asıl dünyanın bizde saklı olduğunu görmek isteyen herkesin okuması gerek bunu öncelikle açıklamak isterim. Popüler bilim kitapları arasında okunması gerekenler arasında ilk sırada olduğunu düşünüyorum.
Kitap, insan vücudunun farklı bölümlerini ve sistemlerini ele alan kısımlara ayrılmış. Her bölüm, belirli bir organ veya sistemin işleyişini, tarihçesini ve ilgili alanlarla alakalı ilginç bilgileri içeriyor. Bu yapı, okuyucunun vücudu parça parça keşfetmesini ve her bölümde yeni bir şeyler öğrenmesini sağlıyor. Bir anatomi kitabı olan eserimizin başlıkları:
Beyin ve Sinir Sistemi, Kalp ve Dolaşım Sistemi, Solunum Sistemi, Sindirim Sistemi, Kaslar ve İskelet Sistemi, Cilt ve Duyular, Bağışıklık Sistemi
Yazarımız bu eserinde insan vücudunun karmaşıklığını ve büyüleyici detaylarını keşfetmek için etkileyici bir yolculuk sunuyor. Bryson'ın üslubu ise, karmaşık bilimsel konuları herkesin anlayabileceği tarzda. Bilimsellik demişken elbette verilen bilgilerin hepsi belirli tıbbi araştırmalara, bilim insanlarıyla yapılan görüşmelere ve tarihsel verilerle desteklenen bilgilere dayanıyor. Yanlışlık var mı diye şaşırmamıza gerek yoktur fakat elbette zamanla şu an bildiğimiz bazı şeylerin değişebileceğini unutmamak da gerekir.
Yazar, sadece yüzeysel bilgilerle yetinmeyip konuları derinlemesine inceliyor. Örneğin, kalp hakkında konuşurken sadece temel işlevini anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda tarihsel gelişimini, tıbbi araştırmaları ve ilginç vakaları da ele alıyor. Bu, okuyucunun konuyu daha kapsamlı anlamasını sağlıyor. Ancak bu durum bazı okuyucular için kitabın geniş kapsamı sebebiyle,