Sokrates
Cehalet mutluluktur. SokratesSokrates
Bazen bilmek, haber almak kaygı arttırmaktan başka bir işte yaramıyor. Bazen bilmek hayal kurmaya bile engel oluyor. İnan bazı şeyleri bilmemek mutluluk veriyor.🤗
Cehalet gerçekten mutluluktur ne kadar az bilirsen o kadar mutlu olursun ama bildikten sonra değiştirme savaşı var ve buda çok yorucu bazen kaybetmek daha acı
İnan kaybetmek çoğu zaman kazançtır. Sadece biz bazı şeyleri düşünürken doğru düşünmüyoruz ve eğer bilmemeyi tercih etmissek bildikten sonra da bilmiyor gibi hayata devam etmeliyiz bunu yaşadıkça alışır sonra mutluluğa ulaşırız. O değilde bnce umursamayanlar mutlu ya dbhdhdhdh😅🌼
Umursamayanlar tabiki mutlu yerlerine birileri savaşıp bir hak elde ederse onu alıyorlar diğer türlü zaten onemsemiyorlar her türlü onlar için fark eden yok
Anladım o konuda katılıyorum. Mesela uzun süredir haberleri pek takip etmiyorum, üzücü bir çok olayı bilmemeyi tercih ediyorum. Fakat bu bahsettiğimiz "bilmemek" ile "cehalet" aynı şey değil. Demek istediğim cehalet ile mutluluk gelmez. Zaten Sokrates gibi bir bilgin de muhtemelen başka bir anlamda söylemiştir ya da bu sözünün öncesi ve sonrası vardır daha iyi anlaşılabilecek. Ya da tamamen tercüme kurbanıdır 😀
Peki ben onu alıp hayatımın bilmemem gereken şeyler adına başlık yaptım. Hangi cümlenin veya hangi kelimenin insanda ne anlam uyandırdığı tamamen farklıdır.☺️