2021 30. kitabı
Adı dolayısıyla vejetaryenliğin alt metinini verecek bir hikaye okuyacağımı düşünmüştüm. Hiç öyle olmadı, bitirdiğimde kitabın ismini sorguladım ve hem hoşuma gitti hem kızdım :) Her kitap ismiyle ne kadar alakalıydı... Vejetaryen olmaya karar veren yetişkin bir kadının başlattığı olaylar zincirini üç bölümde üç farklı kişiden dinliyoruz. Eşi, eniştesi ve ablası. Hikayeyi bitirdiğimde farkettim ki; ana karakterimizin bir kararıyla başlayan olaylar zincirinde sadece ana karakterimizi dinleyemedik, O kendini anlatmadı veya anlattırmadılar. Onu bölümde anlatılanların toplamında tanıdık. Hikayedeki baskıcı, hoşgörüsüz aile/toplumun bir yansıması olarak mı böyle bir tasarım yapıldı emin olamadım ancak bunu ben öyle değerlendirdim ve düşündürücü buldum. Anlatım çok güçlü olduğu için yoğun empati yaptım, bu yüzden fazla kasvetli hissettim ana karakter için. Okurken zorlandım açıkçası bu konuda. Genel olarak okurken keyif almadım ancak, bitirince üzerinde düşünerek bazı çıkarımlarda bulundum ve bazı kısımları gereksiz anlamlandırmış olabilirim. Okuma keyfi düşük; toplumsal ve aile içi baskı, şiddet gibi kavramların olumsuz etkilerini göstermek için güzel bir örnek olabilir.
Aile
VejetaryenHan Kang · April Yayıncılık · 20259,8bin okunma