Puan vermedi·479 syf.····Okunma: 05 Kasım 2021 19:33 Tarık Buğra Küçük Ağa kitabı ile tarihin derinliklerine indik.
Tarık Buğra bize, Kurtulus Savaşına yani Milli Mücadele’ye Akşehir’den bakan ve genelde Anadolu halkının içine düştüğü trajediyi aktaran bir roman bırakmış. Öyle güzel aktarmışki ders kitaplarıyla sınavlara çalışırken sıkıldığımız tarihi adeta yaşar gibi okuduk.
Çolak Salih'in; Niko'nun Salih'liginden Gazi Çolak Salih' e dönüşümü ile İstanbullu hocanın üç karakter değişimlerine yüzyıllar sonrasından şahit olduk.
Çolak Salihe üzülüp, Niko ya kızdık. İstanbullu hocanın vaazlarına yüzyıllar sonrasından kulak verdik. Doktor Haydar Bey'in yerinde olsam bende öyle yapardım dedik. Ali Emmi ye neden doğruyu daha güzel söylemek varken böyle sert sert söylersin de kalp kırarsın derken, Devleti Osmanlı'nın halini hatirlayinca Ali Emmi kizmasinda kim kızsın ki diye konuştuk. Vatan Millet sevgisi uğruna kosturanlarin arkasından giderken, devlet içinde devletlesmeye çalışan aynı uğurda hareket ediyormuş gibi görünüp ihanet edenlerin karşısına dikildik...
#OkuYorumluyoruZ