2021 43. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2021 19:46
Okuduğum ilk Jose Saramago eseriydi. İlk sayfalarda çok etkilendim. Distopyanın gerçekçiliği o kadar çok içine çekiyor ki her satırda hangi karakterden bahsediliyorsa onun gözüyle hikayenin içine dalıyorsun. Okumaya her ara verdiğimde çok sevdiğim bir dizinin bölüm sonu gibi sonrasında neler olacak diye meraklanmakla geçti. Konusu, körlüğün salgın hastalık gibi yayıldığı bir toplumda korku ve paniğin hakim olması sonucu ahlaki değerlerin çökmesidir. Romanı özellikle şu anda pandemiyi yaşadığımız dönemde okuyarak, romandakinin yanına yaklaşmayacak kadar olsa da karantina psikolojisini deneyimlemiş olmak hikayeye daha da empatiyle yaklaşmama neden oldu. Yazarın kendine özgü yazım şekli ve akıcı üslubu kitabı okumaya değer kılıyor.
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2022131,8bin okunma
8,1bin Gösterim
Kesinlikle harika bir eser. Kitaptan sonra filmini izlediğimde aynı duyguları aynı his seviyesinde hissedemedim maalesef. Tabiki film de anlatılmak istenen şeyleri aktarıyor fakat kitap daha çok hissettiriyor. İnsan çok unutkan çok nankör bir varlık. Bu kitapta bu konu çok derinden hissettirilmiş. İnceleme için teşekkürler.