2021 65. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2021 04:31
İlk olarak serinin #lal kitabını gözyaşları eşliğinde okumuş ve bir çok konuda feyz almıştım. Ene kitabını da aynı duygu yoğunluğu ile okudum. Ve kendimi sürekli sorguladım. Yapmak istediğimiz iyiliklere ve ibadetlere engel olmaya çalışan bi iç ses vardır ya hani "Şimdi sırası mı? Birazdan kılarsın namazını. Hele şu dizi bir bitsin daha vakit var nasılsa." Diye fısıldar kulağına. İşte bu ses nefsimizin sesidir. Bizleri hep dünyalık işlere yönlendirir. Üzülmemizi hiç istemez çünkü insanoğlu üzülüp, dara düşünce Allah'a yönelir, dualar eder. Bu da nefsin hiç işine gelmez. İşte Ene kitabı da Aziz Mahmud Hüdâyi Hazretleri'nin nefsine karşı verdiği bu yüce mücadeleyi anlatıyor. Ama nasıl anlatıyor? Kitap, günümüz ve geçmiş olarak anlatılıyor. Geçmiş bölümünü nefsin anlatımıyla , günümüzü ise kendi iç dünyasında kaybolmuş, dünyevi olan hiç bir şeyden tat alamayan genç bir adamın anlatımıyla okuyoruz. ️Bursa'da kadılık yaptığı dönemde kocasından şikayetçi olan bir kadın gelir Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin huzuruna. Kadının anlattığı olay karşısında hayretlere düşer Aziz Mahmud Hüdâyi ve bu olayı araştırmaya karar verir. Ama verdiği bu karar sonrasında kendisini Üftade Hazretlerinin kapısında bulacağından, malını, mülkünü, mertebesini bırakıp, çarşıda ciğer satacağından habersizdir. ️İstanbul'da genç bir adam rast gele girdiği dükkanın kitapçı olduğunu içeriye girdikten sonra anlar.Ve yine rast gele aldığı kitabın ücretini ödeyip dükkandan çıkar. Sahil kenarında tenha bir masaya oturur ve pek de ilgisini çekmeyen, içinden "Okuma şu kitabı boşver" diyen iç sesine rağmen kitabın kapağını açar. Yaşayacağı olaylardan ve aradığı cevapları bulacağından habersiz şu satırları okur. "Şimdi nefsinle konuşacağın bir hikaye anlatacağım sana kâri... Ve hatta şu anda içinde bir ses varsa ve "Okuma bu kitabı, bırak" diyorsa sana, inan ki o da nefsinin sesidir. Hem her kitap bir kişi için yazılır kâri. Belki de bu kitap yalnızca senin için yazılmıştır..." Ene - Fatih Duman ️Fatih Bey'in tasavvuf alanında kalemi çok güçlü. Kalemi daim, okuru bol olsun. #üçharf serisinin diğer kitaplarını da en kısa zamanda alıp, okuyacağım. Herkese canı gönülden tavsiye ederim. Keyifli okumalar
Din
EneFatih Duman · Nesil Yayınları · 20218,5bin okunma