Ülkede sıradan bir sabah
Saat 6.30 . Hava karanlık ve sisli. Evim sanayi bölgesinde. Dershaneye gitmek için otobüse binmem gerekiyor. Otobüsümü kaçırdığım için bi alt yola indim. Tahmin ettiğiniz gibi ıssız bir bölge. Arka taraftan gelen bi araç önüme geçip yavaşladı. Önce bir ürperdim. Arkadan iki araç daha geliyordu. Sonra bi baktım yavaşlayan araç da yürüdü gitti. Tam böyle derin bir oh çekecekken bir baktım aşağıdan U çekti geldi, yanımda durdu. Nasıl korkuyorum ama.. Götüreyim mi abla dedi gerek yok dedim gevşekçe bir daha sordu. "Hayır dedim" diye bağırdım. Ben yoluma devam ettim. Kendisi duruyordu orda. Dönüp bakamadım bile , içimden dualar edip duruyordum. Neyse durağa geldim. O sırada yan taraftan bir araba daha yavaşlayarak geldi. Yaklaşınca baktım bizim bölgenin jandarmaları. ( Çok şükür.)Beni değil ama abimi, babamı tanırlar. Allah razı olsun otobüsüm gelene kadar yanımda beklediler. Bir sıkıntı var mi dediklerinde az önceki olayı söyledim (araba çoktan gitmisti). Dikkat edin mümkün olduğunca dediler. Yani ben şimdi napabilirim ki.. Ben keyfen çıkmıyorum o yola. Mecburum yani. Kendimi suçlu gibi hissettim ama bu çok yanlış. Yani şu an ne desem az kalır. Bunlara bu rahatlığı verenler mi utansın, bunları yetiştiren aileler mi utansın... Kime ne desem az kalır. Bir genç kız olarak, bir kadın olarak ben artık bıktım. Sürekli gittiğim her yerde acaba başıma bir şey gelir mi korkusuyla yaşamaktan bıktım. Bitsin artık bu işkence.. Bu korku işkence gibi gerçekten...
Kadın Hakları
4.576 Gösterim
Çok çok geçmiş olsun bir bayan olarak seni anlıyorum . Maalesef geldiğimiz nokta tam olarak budur.
Teşekkür ederim. Maalesef😔
Ben de akşam biraz geç bi saatte metroya yürümek zorunda kalmıştım tenha bir yoldan. Bi adam yanıma gelip "Ben polisim, buralar çok tekin değil ben size eşlik edeyim gideceğiniz yere kadar" demişti, kimliğini görmek istemiştim ama gerçekten polis olmasa ya da kötü niyetli bir polis olsa ne yapacaktım bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.
Gizeeemm
Evet evet. Nerden geliyorsun, nereye gidiyorsun, geç kaldım dersen neden geç kaldın vesaire vesaire...
Mahallemizde geçen bir Suriyeli boş yere bu yüzden dayak yemişti kız bilerek adama oynaşmıştı resmen gözlerimiz ile gördük çocuk da kadının güya yere düşürdüğü poşeti toplamaya yardım edip eline verirken kadın birden beni bırak ne dokunuyorsun bana falan diye bağırdı çocuk şaşırdı sonra ailesi geldi çocuğun Türkçe de bilmiyorlar fazla etrafta ki esnaf öldüresiye dövdü çocuğu çocuk iki yada üç ay hastanede yatmıştı bir bacağını kullanamıyor şuan çok üzülmüştüm yani çocuğa sonra da aile Türkiye'den gitti zaten
Gizeeemm
Yaa cidden bu ülkedeki insanların mülteci nefretini bu şekilde kusmasina anlam veremiyorum. Ben de ülkemde olmalarını istemiyorum ama bunu onlara zarar vererek yansitmiyorum yoksa benim de okuldan falan Suriyeli arkadaşlarım oldu. Üzücü bir olaymış gerçekten..😔
Bende bir akşam bir adam tarafından takip edilmiştim o kadar korkunç bir duygu ki sizi çok iyi anlıyorum. Her an başımıza her şey gelebilir Bizim güvende olmamız gerekirken bu ülkede katiller tecavüzcüler güvende...
Yanlış anlamayın ama orası büyük ihtimal escortların geçtiği bir yer olabilir escortlar orada bekler birileri arabayla onları götürür. ( Sebebini bilmiyorum ama bazı escortlar arabaya gitmekte direnir 1-2 deneme ile arabaya geçerler) işin olayı bu. Galiba seni de escort sanmış olabilir yani ama yanlış anlamayın burada anlatmak istediğim devlet kontrolünde oluyor. Devletin suçu yani izin veriyorlar arada senin gibi masum insanlar da geçtiği zaman sapıklık yapan oluyor
Gizeeemm
Böyle bir çıkarımda bulunmanız normal ama öyle bir yer değil. Issız olmasının sebebi insan olmaması zaten. Bi tarafta fabrikalar var bi tarafta bağ evleri. Ama ben de olay anında beni öyle biri sandı herhalde demiştim.
Çok geçmiş olsun 😔 öncelikle böyle durumlar hep başımıza gelecek ve bir şeyler kolay değişmez köklü çözüm olmadıkça bunu bilerek hareket etmek lazım. Bu tür durumlardan korunmak için öncelikle içişleri bakanlığı bünyesindeki “KADES” uygulamasını indirin , uygulamayı konumunuzu açık halde bulundurarak kullanmalısınız ve bu halde açık olan uygulamanıza girerek ‘yardım iste ‘ butonuna basarak kolluk kuvvetlerinin konumunuza ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Tacizci bu türden kişiler harekete geçene kadar yardım çağrısının bulunduğunuz bölgeye göre emniyete yada jandarmaya ulaşmasını sağlayarak söz konusu taciz ya da şiddet olayını bildirebilirsiniz .
Gizeeemm
Teşekkür ederim. Yaa ben indirmeyi düşünüyordum bunu hatırlattığınız iyi oldu.