2021 53. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2021 02:27
Ah Zeze ah! Seni nasıl anlatmalı? Yüreği büyük kendi küçücük olan çocuk! Büyüklerin dünyasında her sıkıntıda haylazlığı bahane edilerek dayak yiyen ve zekası ev içinde keşfedilmeyen kaşif... Bir çocuğun dünyasının ne kadar büyük, hayal gücünün ne kadar sınırsız olduğunu bizlere hatırlatan Zeze. Her ağladığında ben de hayali olarak senin saçlarını okşayıp gözyaşlarına eşlik ettim. Dünya üzerinde bana göre anlışmayan varlıklar senin gibi çocuklar Zeze. Şiddeti en yakınından gören ne kadar çok çocuk var yeryüzünde hala inanamazsın Zeze. Senin zamanından belki de daha kötü bu zaman dilimi Zeze. Portuga gibi adamlar o kadar az ki. Çocuklar dünyanın her yerinde küçücük bir sevgi ve şefkate muhtaç yaşıyorlar. Sen şanslı olanlardandı. Portuga ve Gloria vardı Zeze... Çocukluk yıllarımda okuduğum bu eseri tekrar okumak daha çok içimi burktu. Zeze'nin dünyasında yolculuk yapmak duygu yoğunluğu yaşamama sebep oldu. Bütün ebeveynlerin okuması gerek bu eserde bir çocuğun gözünde dayak yemenin nasıl bir acı olduğunu, küçücük yüreklerinde hissettikleri duyguyu hissetmelerini diliyorum.
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022275,1bin okunma